Público
Público

El PSC defensa tres postures sobre el burca en dos dies

L'Hospitalet se suma a la prohibició del vel en equipaments públics

R.TUGAS / D.GUERRERO

El PSC va donar suport a la moció presentada ahir pel PP al ple municipal de l'Hospitalet de Llobregat per prohibir l'ús del burca i el nicab als edificis i equipaments municipals. Malgrat tot, les posicions dels socialistes als respectius plens de Terrassa i Manresa, just el dia anterior, van ser molt diferents, ja que allà van rebutjar la prohibició o van evitar acceptar-la de forma explícita.

La regidora de Benestar Social de l'Hospitalet, Dolors Fernández (PSC), va donar suport a la moció amb un marcat discurs feminista en el qual va lamentar la 'invisibilització de la dona rere el vel islàmic' i va argumentar la prohibició en la manca de llibertat per a la dona que comporta el burca.

El grup municipal de CiU també va donar suport a la proposta, mentre que ICV, que governa amb el PSC, hi va votar en contra. En aquest cas, nacionalistes i ecosocialistes van mantenir els posicionaments defensats en votacions anteriors. La segona ciutat més poblada de Catalunya se suma així a la llista d'ajuntaments que han prohibit el vel islàmic integral durant els últims dies.

El PSC no ho veu igual a tot arreu. Davant les propostes de PP i CiU de prohibir el burca i el nicab a Terrassa, els socialistes, ERC i ICV, al govern local, van consensuar amb els nacio­nalistes una moció alternativa que critica l'ús del vel islàmic però esquiva la prohibició i reclama a la Generalitat i a l'Estat 'un marc comú de regulació en matèria d'identificació del rostre'. La reivindicació d'aquesta normativa comuna va ser l'únic punt que a l'Hospitalet no va rebre el suport del grup socialista.

A Manresa, per tal de no votar una moció de la xenòfoba Plataforma per Catalunya, el PSC va subscriure un text alternatiu que també va rebre el suport dels autors de l'original i de CiU, PSC, ERC i PP. El document va ser aprovat amb el rebuig d'ICV i CUP i no cita explícitament el burca ni el nicab, però preveu revisar els reglaments dels equips municipals per regular l'ús d'elements que limitin la identificació de la persona.

El PSC no dubta de criticar el vel integral, però ha estat incapaç de formular un discurs comú davant les mocions que es presenten.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias