Público
Público

El Molino mira la seva història amb ulls del segle XXI

Reobre el mític cabaret

TONI POLO

El Molino va aixecar el teló ahir, tretze anys després del seu tancament, mirant al futur. El misteri de l'esperat espectacle inaugural, preparat amb cura i paciència per Josep Maria Portavella, es va convertir en una visió innovadora dels gèneres musicals que han caracteritzat el segle d'història d'El Molino.

La festa va començar amb una espectacular projecció audiovisual sobre la façana, una successió d'imatges de la història d'El Molino i de la ciutat que va acabar amb un canvi radical de la banda sonora quan les varietats van deixar pas a la música electrònica, un missatge del que serà el futur.

Merche Mar i la Terremoto de Alcorcón van fer d'animadores, i no se'n van estar de fer bromes amb l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, o amb l'alcalde Jordi Hereu. El moment més emotiu va ser quan Merche Mar va dir: 'Espero no posar-me a plorar en dir la frase que tant he esperat: Benvinguts al Molino!'.

Va ser un homenatge emotiu, animat, divertit, amb una mica de nostàlgia però, sobretot, impregnat d'optimisme, ja que tots els gèneres que van prendre ahir el renovat escenari van ser innovadors. Van desfilar coreografies, flamenc, ballarines, tango, burlesc els estils de sempre, però amb un segell Made in Paral·lel, com diu el títol de l'espectacle.

Aquesta proposta inaugural estarà en cartell fins al gener, com a mínim, de dimecres a diumenge, a les 22.00 hores. Però abans i després, El Molino es mantindrà obert. Per exemple, els dilluns es dedicaran al teatre d'autor, amb l'assessorament d'Enric Majó, i els dimarts seran flamencs, de la mà de Mayte Martín, cantaora i veïna del barri.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias