Público
Público

El Govern prioritzarà TV3

L'executiu, pessimista davant la trobada Mas-Camps sobre el tancament de repetidors

ALBERT MARTÍN VIDAL

Després de setmanes de rumors que parlen d'una gran retallada a TV3, el Govern va voler enviar ahir un missatge de tranquil·litat a la televisió pública catalana. Amb aquest objectiu va anunciar que dóna llum verda al pagament de 15 milions d'euros perquè el canal pugui emetre la Lliga de Campions de futbol des del 2012 al 2015.

Aquesta autorització era l'excusa del portaveu de l'executiu, Francesc Homs, per abordar la situació de Televisió de Catalunya. Homs va subratllar la importància de TV3 per al Govern nacionalista de CiU va recordar que la creació de l'ens va ser una iniciativa del president Pujol, i va assegurar que el propòsit de la Generalitat és tenir una televisió pública 'potent, de primer nivell i competitiva'.

Homs afirma que els interessos del Govern no apareixen en cap altra cadena

Homs va descartar que TV3 deixi d'emetre publicitat mesura amb què s'havia especulat i que ja va adoptar Televisió Espanyola i va fer una clara aposta pel seu 'lideratge', remarcant que l'executiu català no és com 'altres governs autonòmics, que creuen que els seus interessos ja surten reflectits en cadenes privades'.

El portaveu va ser contundent en la seva defensa de TV3, fins al punt d'afirmar que aquesta cadena 'és una prioritat, com la sanitat, l'ensenyament i els serveis socials'.

Els retalls a la cadena apunten, de moment, als seus òrgans de direcció

Malgrat que en les darreres setmanes fonts del Govern han insistit que la situació laboral de la plantilla de la televisió pública és privilegiada i que està sobredimensionada, Homs no va voler ahir obrir la porta a una retallada salarial.

De fet, la plantilla de TV3 no es va abaixar el sou quan el passat mes de juny el Govern tripartit va decretar una rebaixa salarial del 5% al sector públic. El portaveu del Govern no va voler concretar si aquests treballadors públics seguiran al marge del pla d'austeritat. Sí que va anunciar, però, que hi haurà un aprimament de les estructures de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, un assumpte regulat per lleu que haurà d'abordar el Parlament.

L'altre focus d'atenció sobre la televisió pública era ahir sobre el tancament dels repetidors al País Valencià que impedeixen que TV3 s'hi pugui veure. El Govern va confirmar ahir que el 20 d'abril el president Artur Mas es reunirà amb el seu homòleg valencià, Francisco Camps, per mirar de trobar-hi una solució.

No obstant això, Homs no es va mostrar optimista i va deixar entreveure que el principal tema d'aquesta reunió serà el corredor del Mediterrani que totes dues comunitats volen impulsar. 'És una cosa que ens afecta a tots', va admetre.

Interrogat sobre la seva manca d'optimisme respecte al tema, Homs va ser lacònic: 'Dos no es posen d'acord si un no vol i no es pot anar amb la pistola al pit per la vida'.

També el Parlament català intervindrà en aquesta qüestió. Els diversos grups ultimaven ahir una declaració unitària de rebuig al tancament dels repetidors.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias