Público
Público

Les places de la indignació

La protesta per les retallades s'afegeix als concentrats al centre de Barcelona

PAU RODRÍGUEZ

Totes les manifestacions porten a la plaça de Catalunya. Des de les protestes del personal sanitari fins a les dels bombers, l'Acampadabcn ha acollit tota mena de mostres d'indignació. Ahir va ser el torn de la comunitat universitària. Professors, estudiants i personal de l'administració i serveis van fer cap a la plaça de Catalunya després de concentrar-se davant del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume.

Els manifestants, prop de 2.000, van mostrar el seu rebuig a les retallades que preveu aplicar el Govern al sector universitari. Tot i que encara no s'ha concretat l'abast de l'ajust no se sabrà fins a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, el col·lectiu universitari tem sobretot per l'estabilitat dels professors associats. Aquests docents, que malgrat treballar a dedicació completa cobren 9.900 euros l'any, segons la Universitat de Barcelona, podrien patir una rebaixa salarial.

'Es precaritzaran les condicions laborals dels professors, i això òbviament afectarà la qualitat de l'ensenyament públic', va expressar Elena Fraj, professora associada de la facultat de Belles Arts de la UB i membre de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, l'organització que va convocar la manifestació. Segons Fraj, el pla d'ajust comportarà 'més càrrega docent i menys investigació'.

També en contra de les retallades, ahir al matí unes 300 persones van ocupar l'edifici del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre els participants de la protesta hi havia estudiants i professors.

Un dels col·lectius més perjudicats seria el dels professors associats

Després de la manifestació, el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va sortir per suavitzar els ànims. 'No hi haurà rotundament cap afectació a la qualitat docent i investigadora', va declarar. Castellà va remarcar que la retallada serà del 10%, una xifra que correspon a 144 milions d'euros, en contra dels 176 milions que alguns manifestants anunciaven. També va reivindicar que s'està buscant un acord amb la comunitat universitària.

 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias