Público
Público

Les ajudes pels fills de fins a 3 anys ja no són universals

La Generalitat aplica més ajustos al benestar

PÚBLIC

Les retallades que està practicant el Govern de la Generalitat des que CiU va guanyar les eleccions autonòmiques el 28 de novembre passat van viure ahir un nou capítol amb l'anunci de la conselleria de Benestar Social i Família que suprimirà el caràcter universal de les ajudes a les famílies amb fills de 0 a 3 anys.

Aquestes subvencions passaran a concedir-se en funció de la renda i de criteris de vulnerabilitat de cada família. Segons van informar a l'agència Efe fonts de la conselleria, aquesta mesura forma part de les retallades que dimarts va anunciar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que suposen una reducció del 5,9% del pressupost d'aquest departament.

Només es concediran a les famílies en situació de vulnerabilitat

Fins ara, la Generalitat concedia una ajuda de 638 euros per a totes les famílies amb infants de 0 a 3 anys i de 745 euros en el cas de famílies nombroses i monoparentals amb nens de 0 a 6 anys. La modificació entrarà en vigor quan sigui aprovada la Llei de Pressupostos per al 2011, presumiblement aquest juliol, i no tindrà efectes retroactius.

El Govern està a favor que els ajuts siguin universals i té la intenció que en un futur aquests ajuts tornin a adjudicar-se a totes les famílies, sense tenir en compte les respectives situacions particulars. Fonts del departament van insistir que les ajudes 'no se suprimeixen totalment', sinó que se n'elimina 'el caràcter universal', de manera que passaran a rebre-les 'només les famílies en situació de vulnerabilitat'. La reducció serà del 82% i es passarà d'una partida de 192 a 34 milions d'euros.

La reducció total serà del 82%, de 192 a només 34 milions d'euros

La conselleria mantindrà sense canvis les actuals ajudes als parts, adopcions i acolliments múltiples que es concedeixen a les famílies que tenen dos o més fills en un part i a les que adopten o acullen dos o més menors alhora. Els ajuts són de 663 euros per família en cas de part doble o adopció, tutela o acolliment simultani de dos menors, de 1.020 euros en cas de trigèmins o adopcions o acollides triples, i de 1.224 en cas de part, adopció o acolliment quàdruple.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias