Público
Público

Un constructor diu que la Trias Fargas fixava el preu dels donatiusq

Empleats del Palau veuen "injustificables" els pagaments de Millet a empreses vinculades a CDC

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Un dia més, les controvertides relacions de la fundació de CDC amb empreses privades i els pagaments que feia l'Orfeó a societats vinculades a les campanyes electorals de CiU van protagonitzar la jornada de la comissió d'investigació del Parlament.

Ahir va ser la constructora Copisa, líder en adjudicació pública durant els Governs de CiU, la que va admetre els pagaments a la convergent Fundació Trias Fargas. El seu conseller delegat, Xavier Tauler, va admetre un pagament de 60.000 euros a l'entitat cultural i va assenyalar que n'havien fet altres que no va saber precisar. Interrogat sobre l'import de la donació, Tauler va ser explícit: 'Quan et truca la persona de la fundació, et fa una suggeriment'.

Aquests donatius es van fer entre el 2007 i el 2009, després que Copisa fes unes obres al Palau. Altres constructores com ACS, FCC o Comsa van fer també aportacions a la Trias Fargas. Copisa va pagar, a més, 700.000 euros al Palau de la Música com a patrocinador, sense que de moment s'hagi sabut si, com va passar en el cas dels donatius que feia Ferrovial, aquests diners servien després per pagar a proveïdors de CDC.

En aquest sentit, tres treballadores del Palau van admetre ahir que no entenien per què l'Orfeó, sota la direcció de Millet, va acceptar fer aquests pagaments. Cristina Junceda, Adriana Mata i Isabel Martínez van qualificar d''injustificables' els pagaments a les empreses de bustiades New Letter i Letter Graphic. Totes tres han indicat que mai no van sentir parlar d'aquestes societats.

La negativa del tripartit a citar davant la comissió el conseller Castells va propiciar ahir noves crítiques de CiU. El seu president, Artur Mas, va qualificar la investigació parlamentària sobre la relació fiscal entre el seu partit i el Palau de 'farsa' si no hi compareix el conseller, implicat en el cas de l'hotel del Palau. 'La seva única finalitat és perjudicar CiU', va afirmar. En la mateixa línia, Oriol Pujol, portaveu parlamentari de la formació, va demanar 'anul·lar' la investigació per inútil i caòtica.

A les queixes s'hi va afegir el president, Ernest Benach, que va lamentar que la comissió 'formi part de la pugna constant' entre els partits.