Público
Público

L'Arquebisbat desaprova les retallades socials

La institució insta els polítics a dedicar més recursos per als desafavorits

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'Arquebisbat de Barcelona ha convidat els polítics que es 'replantegin' les retallades socials i aportin més recursos per atendre els més desafavorits de la societat, segons recull un document elaborat pel secretariat de Marginació al qual ha tingut accés l'agència Efe. El text també fa referència als indignats del moviment del 15-M i els reclama que 'siguin creatius i aportin propostes imaginatives' per fer una economia més justa.

El document denuncia 'el gran escàndol que suposen alguns sous de càrrecs polítics o d'executius de multinacionals i d'entitats públiques i privades, mentre que hi ha pensions i ajudes molt per sota del que es necessita per tenir una vida digna'. També denuncia 'la insensibilitat davant les desigualtats de gran part de la població, que considera inevitable aquest fenomen'.

Denuncia els alts salaris que tenen alguns polítics i executius

El manifest carrega contra les administracions públiques que 's'interessen més per quadrar pressupostos que no per posar mitjans de treball eficaços que pal·liïn els efectes de la crisi sobre les persones que pateixen més'.

L'Arquebisbat, presidit pel cardenal Lluís Martínez Sistach, lamenta que 'es destinin molts més diners a rescatar entitats financeres que a resoldre els patiments dels més petits', i constata que les retallades 'ja s'estan fent en l'àmbit de les prestacions socials'.

'Falten albergs per acollir persones sense sostre i transeünts', afegeix el text, que exigeix 'una política que tingui com a prioritat les persones que pateixen dèficits econòmics, socials, culturals o de salut, en contrast amb les polítiques que tenen com a objectiu principal satisfer les demandes dels mercats'.

El manifest fa una crida perquè tota la societat s'impliqui en la reducció de les creixents desigualtats i demana, en concret, 'als membres del col·lectiu 15-M que siguin creatius i que aportin propostes imaginatives per fer una economia més social i un món més just, a més de les seves justes i necessàries denúncies'.

A més de reclamar el 'replantejament de les retallades socials', demana que les administracions destinin 'més persones, diners i mitjans a les capes més desafavorides de la societat' i exigeix als partits polítics 'que treballin per la cohesió social i que no fomentin amb les seves propostes els recels cap als immigrants'.

Exigeix als partits polítics que no fomentin els recels cap als immigrants

El manifest es va redactar després de diverses sessions d'estudi del fenomen de les desigualtats econòmiques, socials i culturals per part del secretariat de Marginació de l'Arquebisbat. Els representants del secretariat van constatar que les desigualtats 's'han incrementat en els últims temps'.

Els membres del secretariat reconeixen en les seves conclusions que 'el problema és molt complex i té ramificacions que a nosaltres se'ns escapen'. En aquest sentit, fan constar que 'la nostra intenció no és una altra que la d'apuntar algunes pistes que puguin aportar elements de judici als creients i a tots els homes i dones de bona voluntat'.

Els membres del secretariat de Marginació de l'Arquebisbat consideren 'escandalós' l'agreujament de les grans desigualtats que s'estan produint en la societat catalana.