Público
Público

Llum verda a l'absorció de Caixa Girona

La Caixa tancarà 150 oficines a partir del proper mes de gener

G. AYUSO / E. ESCRICHE

Els clients de La Caixa i Caixa Girona ja poden, des d'avui, treure diners indistintament de les dues entitats sense estar penalitzats per cap recàrrec. Les respectives assemblees generals van aprovar al vespre la seva fusió, que per la diferència de dimensions suposa a la pràctica una absorció.

Fruit de la unió es produirà un solapament del 8% de la xarxa, tal com revela el mateix anunci oficial de la convocatòria de l'assemblea de La Caixa. Entre les dues entitats tenen 1.882 oficines. Aquesta duplicitat es produirà principalment al territori gironí, i suposarà el tancament d'unes 150 oficines, la majoria de Caixa Girona.

Concretament, només a Girona les dues tenen un total de 300 oficines, 139 de les quals són de Caixa Girona. Les afectades per la reorganització continuaran obertes fins al mes de desembre. 'El 2010 no se'n tancarà cap', va explicar el director general de Caixa Girona, Jordi Blanch. A partir del 2011 començarà el procés de reestructuració.

El president de La Caixa, Isidre Fainé, va explicar durant l'assemblea a la seu de la Diagonal de Barcelona que la reorganització es farà 'atenent criteris de millora i optimització del servei al client' i 'sota criteris d'eficiència, rendibilitat i de respecte als empleats'. La seu de La Caixa a Girona continuarà sent al carrer Santa Clara. La direcció encara ha de decidir quin ús farà de l'edifici central de Caixa Girona al carrer Creu.

Aprovada l'operació per les assemblees, ara és la Generalitat qui ha de donar llum verda a l'absorció. La Caixa preveu rebre el vistiplau al mes de novembre. Acte seguit, els dos presidents, Isidre Fainé i Manel Serra, firmaran l'acord davant notari. Serà en aquest moment quan cessaran els 120 consellers de Caixa Girona. Els seus càrrecs directius en nòmina s'integraran a La Caixa. És el cas de Blanch. Manel Serra, però, abandonarà l'entitat.

El procés d'integració tecnològica trigarà encara unes setmanes més a completar-se, de manera que les dues entitats començaran a operar com una de sola l'1 de gener del 2011. La Caixa s'ha compromès a mantenir la Fundació Caixa Girona durant l'any 2011, així com els projectes de l'obra social i els recursos que s'hi destinen, va explicar Manel Serra.

Amb 1.100 empleats, Caixa Girona ja ha iniciat un procés de prejubilacions per reduir en 130 treballadors la seva plantilla. Els que continuaran veuran homologades les condicions laborals amb les de La Caixa en un procés que durarà dos anys i mig. Aquest punt va assegurar el suport dels representants dels sindicats als consells.

El director de Caixa Girona va explicar que continuaran les investigacions entorn de les irregularitats detectades quan Arcadi Calzada era el president i la Fundació Caixa Girona va adquirir sistemàticament obres d'art de la seva galeria.

Tot i l'operació d'absorció, La Caixa, que sumarà 282.035 milions d'actius i que fins ara era la primera entitat d'estalvi, no superarà les dimensions de Caja Madrid, Bancaja i sis entitats més, que han optat pel model del Sistema Institucional de Protecció (SIP) i sumen 355.613 milions.

L'assemblea general de Caixa Penedès va aprovar ahir la creació del SIP Mare Nostrum amb Caja Murcia, Caja Granada i Sa Nostra. Amb 73.055 milions d'actius, serà el sisè grup espanyol i operarà com un únic banc amb model de 'franquícies regionals' i la mateixa imatge corporativa al territori històric.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias