Público
Público

La nova selectivitat s'estrena amb rècord d'aprovats

El 94,4% dels estudiants superen els exàmens d'accés a la universitat, amb un 6,2 de mitjana

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El percentatge d'aprovats a les proves d'accés a la universitat d'aquest any és el més alt de la història, amb un 94,4% dels 25.679 alumnes que es van presentar als exàmens els dies 9, 10 i 11 de juny. La nota mitjana, un 6,2, és també la més alta dels últims deu anys. Tot plegat ha fet que la qualificació d'accés a la universitat que correspon en un 60% a l'expedient de batxillerat i en un 40% a la nota de selectivitat pugi fins al 6,7, la més alta també de l'última dècada.

En totes les assignatures de la fase obligatòria 'la nota mitjana que han obtingut els estudiants no ha baixat del 5', va destacar ahir el comissionat per a Universitats i Recerca, Joan Majó, en la presentació dels resultats. No obstant això, la nota de llengua catalana i literatura és de les més baixes, amb un 5,75, molt per sota del 6,16 de l'any passat.

Llengua catalana i literatura, amb un 5,75, entre les de nota més baixa

Els mals resultats en llengua catalana només són superats per història de la filosofia, amb un 5,64. L'anglès també obté uns resultats minsos, amb un 5,83, tot i que el text no tenia 'una dificultat especial', segons la coordinadora de les proves, Pilar Gómez. Les notes més altes han estat a francès, amb un 7,7; a alemany, amb un 8,68, i a història, amb un 6,3.

La mitjana d'accés a la universitat és més alta a la província de Lleida, amb un 6,8, perquè en aquest territori l'expedient acadèmic al batxillerat té la nota més alta de tot Cata­lunya, amb un 7,21. Individualment, fins a 161 estudiants han obtingut una nota igual o superior al 9.

El rècord d'aprovats i la nota global més alta obtinguda a les proves d'aquest any coincideixen amb un canvi en el model d'examen, en el qual els alumnes, a banda de respondre les preguntes de les assignatures comunes, poden triar una altra matèria de la seva especialització (arts, ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials). A més a més, els estudiants també podien presentar-se de forma voluntària a una altra fase específica amb tres exàmens per escollir, en la qual només es recull la nota dels dos amb la qualificació més alta.

Els resultats coincideixenamb el canvi aplicatal model de proves

El model és 'més obert i flexible', segons la conselleria d'Universitats, perquè 'permet a l'alumne dissenyar la prova d'acord amb els seus interessos'.

Aquest any, un nombre d'alumnes més baix han accedit als exàmens, ja que el percentatge d'aprovats de segon de batxillerat ha caigut del 75,4% al 67,22%, coincidint amb el primer any d'aplicació de la LOE. Dels 41.138 alumnes matriculats, només han aprovat 27.651. Però la nota mitjana de batxillerat ha estat de 7,061, superior al 6,99 de l'any passat.