Público
Público

"Ostres, si és l'alcalde Hereu!"

El batlle de Barcelona visita per sorpresa diferents obres de Roquetes, a Nou Barris

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Al barri de Roquetes, a Nou Barris, estan acostumats a veure gairebé de tot. La majoria dels pisos els van construir els immigrants espanyols amb les seves pròpies mans als anys cinquanta. Ara, els immigrants són de fora d'Europa i ja representen el 21%. En aquest barri de 17.000 habitants, que està situat per sobre de la ronda de Dalt, també hi ha una important colònia de gitanos, alguns de tota la vida i altres acabats d'arribar. De tant en tant, però, els veïns de Roquetes encara s'emporten alguna sorpresa: 'Ostres, si és l'alcalde Hereu!', se sentia ahir per tot arreu.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va pujar ahir fins a Ro­quetes per repassar els diferents projectes que s'estan fent al barri acompanyat de la regidora de Nou Barris, Carmen Andrés. L'únic acte anunciat era el dinar amb els representants de les entitats. Tota la resta eren visites sorpresa. La primera va ser a les obres d'ampliació de la llar d'infants que comunica amb l'escola Antaviana. Quan l'alcalde i un grup de sis persones van entrar a l'obra, la majoria d'operaris esmorzaven. 'És que m'han dit que m'estava buscant l'alcalde, però a mi ningú m'havia avisat', repetia sense parar el responsable de les obres. L'alcalde, prudent i modest, li responia també excusant-se: 'És que avui estem fent una volta per Roquetes. Això ho tindreu acabat al setembre, no?'. Segons la promesa del capatàs, sense cap mena de dubte, 80 nens de Roquetes estrenaran llar dinfants el proper curs.

La visita va continuar per les reformes de l'escola Antaviana i amb un passeig pel carrer de la Mina de la Ciutat, el centre del barri. 'Alcalde, alcalde, aquest és el millor barri de Barcelona', li cridava un veí des de la porta d'un bar, mentre un comerciant li feia senyals des de la seva botiga perquè s'hi acostés. L'alcalde, que no parava de repartir petons, hi va anar. 'Abans venia l'alcalde Maragall en bicicleta i sol, sense escorta', li va dir l'home i li va explicar que a la nit tenen problemes de convivència amb alguns dels gitanos nous al barri, que fan massa soroll.

La política de proximitat que vol treballar l'alcalde amb aquestes visites sempre té moments complicats. Mentre la regidora Andrés li explicava les meravelles dels ascensors que pugen fins al carrer Rodrigo Caro, l'alcalde va poder comprovar que un no funcionava. 'No va gairebé mai', li va dir una veïna, que va aprofitar que tenia l'alcalde davant per reclamar-li altres millores: 'Nosaltres volem reciclar però no podem caminar tan lluny amb les bosses plenes. I necessitem més papereres, perquè si no n'hi ha, no podem renyar els nens quan tiren els papers a terra'. L'alcalde assentia.

La visita va acabar amb el dinar amb les entitats. De menú hi havia una llarga llista de peticions, relacionades amb les llistes d'espera dels serveis socials i amb l'absentisme escolar. L'alcalde no parava de recordar que 'la crisi serà dura i llarga' però que les mesures socials no es retallen, sinó que es 'blinden'. A canvi, segons els va avançar Hereu, 'no hi haurà diners per fer carrers i voreres noves'.