Público
Público

El Palau també va pagar un proveïdor de la Trias Fargas

La fundació i CiU eren clients d'Estereo Rent

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Millet i els seus col·laboradors en el saqueig del Palau de la Música no només abonaven factures a empreses proveïdores de CiU durant campanyes electorals. També ho feien amb societats vinculades a la fundació de CDC, la Ramon Trias Fargas.

La darrera sessió de la comissió parlamentària que investiga la relació econòmica entre el Palau i CDC va servir perquè dues treballadores de l'entitat cultural alertessin de noves irregularitats comptables a la institució relacionades amb l'empresa Estereo Rent, a la qual el Palau va pagar diverses factures. La responsable de la cessió d'espais del Palau, Anna Morante, i la responsable de manteniment, Marta Bas, van manifestar que no coneixien de res l'empresa. A més, a preguntes del diputat d'ERC Pere Bosch van negar que un pagament de 41.000 euros l'octubre del 2005 a Hispart estigués justificat.

El cas d'Estereo Rent és peculiar: si els nous gestors del Palau de la Música i la investigació han conegut a través de les auditories i de les notes personals de Gemma Montull que la centenària entitat feia pagaments a proveïdors que havien treballat per al partit polític com Hispart, en aquest cas van abonar factures a un client habitual de la fundació de CDC, la Ramon Trias Fargas.

Documentació d'aquesta entitat, ara anomenada CatDem, prova la seva fluïda relació amb Estereo Rent entre el 1999 i el 2009. Les quantitats que solien pagar oscil·laven entre els 948 euros del 2007 i els 23.106 del 2009. En total, Estereo Rent va percebre 93.302 euros de la Trias Fargas. La mateixa empresa havia cobrat 406.000 euros procedents de CiU.

L'administrador d'Estereo Rent és Juan Antonio Parra González, que té el mateix càrrec a Hispart i que va comparèixer aquesta setmana davant la comissió per explicar els pagaments que li va fer el Palau de la Música. Parra va negar davant la comissió haver finançat CDC i haver emès factures falses. Tot i aquesta breu intervenció inicial, es va negar a respondre a les preguntes dels diputats.

Estereo Rent és un nou exemple de l'estreta relació existent entre determinades empreses, el Palau de la Música, CDC i la seva fundació, la Trias Fargas.