Público
Público

Trias posa l'Administració en mans de set gerents

L'alcalde presenta l'estructura executiva i visita unes festes a Gràcia

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va donar a conèixer aquest cap de setmana els set gerents que formaran el primer nivell de l'estructura executiva de l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta, segons Trias, d'un grup de persones amb una mitjana d'uns 50 anys i una àmplia experiència en els sectors públic i privat.

L'estructura executiva es dividirà en quatre àrees de gestió: els àmbits funcionals, que corresponen a les gerències d'Economia i Promoció Econòmica; la de recursos, que inclou Recursos Humans, Serveis Generals, Patrimoni i Serveis Jurídics, entre d'altres; l'àmbit d'educació, que inclou les cinc primeres tinences d'alcaldia, i l'àmbit territorial, corresponent a les gerències de districte que es concretaran properament. L'objectiu, segons fonts municipals, és crear una estructura a partir dels criteris d'eficàcia, eficiència i ús racional dels recursos.

L'alcalde crea quatre grans àrees per gestionar l'actuació de l'Ajuntament

Entre els nous gerents destaca Vicent Guallart, arquitecte expert en la interacció entre arquitectura i urbanisme, que ha estat nomenat gerent d'Hàbitat Urbà. Guallart ocuparà un dels càrrecs més potents d'una ciutat que s'ha caracteritzat per una important rellevància de l'arquitectura. El nou gerent mai va ser seleccionat en els concursos als quals s'havia presentat a la ciutat, perquè els seus projectes experimentals no concordaven amb la línia de l'anterior equip.

Trias va revelar la seva estructura executiva el mateix dia en què va visitar la festa major d'en Camp del Grassot i Gràcia Nova, en un acte on va poder gaudir del contacte directe amb els ciutadans dos dies després de ser investit alcalde de Barcelona.

A Trias no se'l veia ansiós per anar a buscar el contacte amb els veïns

Tot just va arribar a la festa, Trias va alçar el menut anxaneta dels Castellers de la Vila de Gràcia, que va sortir a trobar-lo. Com a avi que és, se sent còmode amb els nens. Un cop va deixar el menut a terra, va començar a exercir d'alcalde. Un grup de veïns es queixava que el carril bici que baixa pel passeig de Sant Joan s'interromp per les voreres, i les bicicletes circulen pel pas de vianants. 'És que algun dia se'ns emportaran els vells per davant!', reclamava una senyora. 'Aquesta vorera està malament', observava l'alcalde, com si en prengués nota mentalment.

Se'l veia satisfet i tranquil. Xerrava animadament amb aquells que se li apropaven, sense mostrar ànsia per anar a buscar el contacte amb la gent. 'És el que necessita Barcelona, que la societat civil sigui forta...', comentava amb un veí. Darrere seu, els Castellers de la Sagrada Família carregaven un quatre de set. Una de les anxanetes s'havia fet mal i era atesa a l'ambulància. 'Jo reconec que aquests nanos em fan patir...', va dir Trias al cap de colla de Vilanova.

Una nena es va apropar a l'alcalde: 'Senyor Xavier, pot venir a veure el nostre puestu?'. Agafats de la mà, se'n van anar cap a la paradeta que havien muntat els Castellers de Gràcia, i Trias en va sortir amb un mocador vermell penjat del coll. Llavors va topar amb un altre menut: 'Tens guardaespatlles? Que guai!'. 'No! No és guai', va respondre Trias, que encara no s'acaba d'acostumar als dos responsables de seguretat que l'observaven des d'un arbre proper.

Membres de les associacions de veïns, antics coneguts de l'alcalde, i castellers de les tres colles que actuaven a la festa desfilaven per fer-se una foto amb Trias. 'Felicitats! Que ja fa molts anys que esperàvem un canvi'. Feia la impressió que els socialistes s'havien amagat. Tan sols una senyora es va apropar a l'alcalde per desitjar-li sort 'malgrat les diferències'.