Público
Público

La victòria de Rosell fa trontollar el pla del Miniestadi a les Corts

El canvi de presidència a Can Barça modifica tots els projectes aprovats fins ara

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La victòria de Sandro Rosell afectarà el pla de remodelació de l'entorn del Camp Nou. Rosell va anunciar durant la seva campanya que no seguiria amb el pla del Miniestadi que va impulsar la junta de Joan Laporta. El que sí que promourà, segons va prometre, és l'Espai Barça, que inclou, entre altres coses, un gimnàs, un centre de convencions i oficines per a les penyes, i que exclou qualsevol afectació sobre el Miniestadi. Aquest espai, que estarà obert i integrat a la ciutat, afecta la zona entre el carrer Arístides Maillol i el Camp Nou. La victòria de Sandro Rosell també comporta l'enterrament del pla de Norman Foster de cobriment del Camp Nou.

El projecte del Miniestadi que ara queda congelat s'arrossega des de fa més de 12 anys, i l'Ajuntament de Barcelona el va aprovar durant el darrer ple municipal amb els vots del PSC, CiU i ERC. Actualment està a l'espera del vistiplau de la Generalitat, ja que per requalificar cal modificar el Pla General Metropolità (PGM) del 1976. Tot i la aprovació inicial de l'ajuntament, hi ha una clàusula que permet fer-se enrere a qualsevol de les dues parts.

El Miniestadi, exclòs de la propostaEspai Barça de l'equip Rosell

El projecte preveia la requalificació dels terrenys del Miniestadi i el seu entorn, una superfície de 70.600 metres quadrats, l'equivalent a set illes de l'Eixample. En aquesta zona (que fins ara estava destinada a equipaments esportius) s'hi havien de construir 1.625 pisos (743 dels quals havien de ser de protecció). A canvi d'aquesta requalificació urbanística, que hauria comportat un gran benefici econòmic al club blaugrana i que no agradava a les principals entitats de veïns del barri de les Corts, el Barça cedia a l'ajuntament terrenys per construir equipaments públics a dins del barri, a la plaça d'Alfons Comín i a Montcada i Reixac. Els veïns de les Corts consideraven que aquesta operació era un pelotazo. Un altre pla suspès és el Barça Parc, una zona lúdica, esportiva i comercial que Joan Laporta projectava construir a Viladecans, al costat dels espais naturals del delta del Llobregat.

El projecte que es volia fer a Viladecans també queda suspès

El nou president electe del Barça ho va deixar ahir molt clar: 'Estudiarem a veure què fem amb aquests terrenys. Però, en qualsevol cas, no farem el Barça Parc. El Barça Parc no, amb nosaltres, no', va dir Rosell. El nou mandatari atura així el desenvolupament urbanístic d'uns terrenys que l'Ajuntament de Viladecans va expropiar a finals dels anys noranta per construir un camp de golf. El juliol del 2001, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va aturar el projecte i el consistori va tornar algunes parcel·les, però encara en té 15. El Barça Parc, una nova oportunitat per desenvolupar-les, queda ara en suspens.

Aquest projecte també havia d'acollir la seu de la Fundació FCB i algunes de les seccions del club. La proximitat d'aquesta zona a uns espais protegits va provocar les protestes de grups ecologistes.

Sandro Rosell va contraposar el projecte de Joan Laporta de construir la ciutat del soci a Viladecans amb la seva idea de fer que l'entorn del Camp Nou segueixi sent l'epicentre del barcelonisme. 'El que ve a ser el Barça Parc és l'Espai Barça a les Corts', va dir el president electe, i va afegir que 'l'Espai Barça és molt més important pel soci'.