Público
Público

"Vull ser el president de tots; no us fallaré"

Fa un discurs emocionat però no respondrà preguntes fins avui

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

'Bona nit a tothom. Vull començar felicitant el veritable guanyador d'aquestes eleccions: el soci. El soci del Barça ha guanyat avui perquè els alts índexs de participació ens han demostrat que els socis tenien granes de pronunciar-se i demostrar el seu compromís amb el club. Avui teniu davant vostre un home feliç, que, de ben petit, impulsat pel barcelonisme del seu pare, va començar arreplegant pilotes al Camp Nou i avui recull el màxim orgull d'un culer, ser president del Barça'. Sandro Rosell, visiblement emocionat, va dirigir ahir a la nit les primeres paraules als socis del Barça com a president electe del club en un discurs de dos minuts que van escoltar atentament tots els seus col·laboradors.

Rosell va anunciar la seva voluntat de consolidar 'un Barça catalanista que vol recollir les sensibilitats d'arreu'. 'Transparent, centrat en tot allò que ens uneix i no ens separa. Un Barça guanyador i solidari', va proclamar de forma convincent.

Rosell promet ser transparent, no desunir i fomentar un Barça solidari

I, després de mostrar el seu respecte cap a la resta de candidats i els socis que els han donat suport, es va referir al traspàs de poders que Laporta vol ajornar fins al pròxim 30 de juny, quan acaba el seu mandat. 'Em poso ara mateix a disposició del president Laporta perquè el procés de traspàs que avui comença sigui el més fluid possible', va assenyalar abans de marxar a celebrar el triomf. Rosell farà aquest migdia una roda de premsa a la seva seu de candidatura.

Els seus oponents, en canvi, van tornar a casa més moixos. 'Estem molt contents', va proclamar Benedito, l'altre triomfador de la jornada, tot i no haver assolit l'objectiu d'emular Laporta el 2003 i 'donar l'ensurt' que havia anunciat. 'Tenint en compte els nostres mitjans i el poc que se'ns coneixia, això està molt bé. Però, per les sensacions que jo he tingut durant tot el dia a l'estadi, esperava un percentatge una mica més elevat de suports. Em sorprèn una mica', va confessar Benedito, després d'abraçar-se a Rosell per felicitar-lo.

Molt combatiu amb Rosell durant la campanya, Marc Ingla va assumir amb un mig somriure de resignació el resultat i va optar per llançar un missatge de suport a l'home que havia qualificat 'd'involucionista'. 'Ha estat una gran jornada i el resultat ha estat important. És bo que no hi hagi dubtes, que el president surti reforçat', va dir Ingla amb aire d'haver-se tret un pes de sobre. 'Rosell portava cinc anys treballant a l'ombra i, quan es treballa tant s'obtenen resultats. Tot i que la seva campanya ha tingut un to negatiu, no hem d'estendre cap núvol negre. Tots som barcelonistes, ara és el nostre president i li hem de donar suport', va afegir.

Jaume Ferrer no va ser una excepció i va mantenir el mateix missatge d'acceptació dels resultats, però no va poder amagar la seva tremenda decepció per la davallada. 'No esperàvem aquests resultats tant dolents', va admetre el delfí de Laporta. 'Haurem d'analitzar què hem fet malament, però deuen ser moltes coses', va assumir el candidat continuista.