Público
Público

CONTAMINACIÓ BENIDORM El govern valencià sancionarà al restaurant de l'illa de Benidorm pels seus abocaments

L'expedient obert per Medi Ambient imposarà una multa a l'empresa que gestiona el restaurant i la prohibició d'aquests abocaments que estan realitzant a la mar, un espai protegit perquè forma part del Parc Natural Serra Gelada

Publicidad
Media: 5
Votos: 1

Restaurant de l'lla de Benidorm: abocant residus al mar des del franquisme.

La Generalitat Valenciana sancionarà al restaurant il·legal de l'illa de Benidorm, obert en ple boom turístic de la dictadura franquista, pels abocaments d'aigües fecals i residuals des de llavors. Un informe del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha constatat que aquests abocaments es realitzen des de la seva obertura, el 1968.

El número dos de la Conselleria autonòmica de Medi Ambient, Julià Álvaro, ha assenyalat que l'expedient obert per l'administració valenciana a l'establiment "acabarà en una multa", segons informa el web València Plaza.

La Conselleria de Medi Ambient manté una investigació oberta des de principis d'any, que estaria a escasses setmanes de tancar-se. El secretari de Medi Ambient valencià afirma que ja han constatat l'abocament que estan realitzant a la mar, un espai protegit perquè forma part del Parc Natural Serra Gelada.

Álvaro indica que el previsible és que l'expedient acabi en una multa per a l'empresa que gestiona el restaurant així com la prohibició d'aquests abocaments. El problema principal és que no tenen permís per a l'evacuació d'aquests residus, segons el resposable autonòmic.

"Es tracta d'un restaurant preexistent. De demanar l'obertura a dia d'avui, estaria prohibit. Si volguessin regular aquests abocaments, s'hauria de mirar el cas en particular", manifesta el secretari autonòmic. La situació és la següent, si no estan permesos aquests establiments en un parc natural, difícilment té cabuda l'abocament per part seva. Per això, s'haurien d'estudiar el cas, perquè no contemplen un problema d'aquestes característiques. "El que caldria preguntar a l'Ajuntament de Benidorm és si té llicència d'obertura", recalca Álvaro.