Público
Público

La Generalitat sanciona Gas Natural amb una multa de 500.000 euros per la mort d'una dona a Reus

La companyia energètica va cometre una infracció "molt greu" en tallar el subministrament a la senyora sense verificar que es trobava en una situació de risc d'exclusió residencial.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Seu de Gas Natural Fenosa a Barcelona.

El govern català, a través de l'Agència Catalana de Consum, ha resolt l'expedient que va obrir el passat novembre per aclarir les circumstàmcies de la mort d'una dona de 81 anys, a casa seva, a Reus, i ha determinat que la companyia Gas Natural va cometre una infracció "molt greu" en tallar el subministrament a la senyora sense verificar que es trobava en una situació de risc d'exclusió residencial, tal com estableix la normativa sobre pobresa energètica.

A falta d'electricitat, la dona utilitzava una espelma, amb la qual es va produir un incendi que va provocar la seva mort.

Per aquest motiu, la Generalitat ha decidit imposar una sanció per valor de 500.000 euros a la companyia energètica.

Gas Natural va tallar la llum elèctrica a la dona però va assegurar que quan ho va fer no coneixia la seva situació de vulnerabilitat. Els portaveus de la companyia van explicar que hi havia un conveni vigent amb l'Ajuntament de Reus, però que en els llistats de clients en risc socioeconòmic que li havien facilitat des del 2014 ella no hi era.

La mort de l'àvia va revifar el debat social al voltant de la pobresa energètica i va provocar un altre paral·lel pel que fa a la vigència de la llei catalana sobre la matèria.

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, ha assegurat que la llei catalana de pobresa energètica era clara i no requeria d'un reglament addicional, mentre que Gas Natural Fenosa va al·legar que la llei no tenia el preceptiu reglament i va demanar més coordinació a les administracions.

La portaveu de la plataforma Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano,va explicar que les companyies no poden argumentar que no els han facilitat la informació, perquè la llei les obliga a preguntar als Serveis Socials, quan hi ha un impagament, i no poden tallar la llum fins que no tinguin resposta.