Público
Público

PROCÉS SOBIRANISTA Podem Catalunya cridarà a la participació en el referèndum català, pero no el considerarà vinculant

El secretari general de la formació, Albano Dante Fachín, reitera la seva defensa del dret a decidir de Catalunya però afirma que el seu exercici efectiu exigeix un 'referèndum acordat'

Publicidad
Media: 5
Votos: 1

El secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin. EUROPA PRESS

Podem Catalunya defensarà la participació en qualsevol mobilització de suport al dret a decidir de Catalunya sobre el seu futur com a nació, entre elles, la que hi hagi com a conseqüència de la crida a les urnes anunciada per la Generalitat pel proper 1 d'actubre. Consideren que cal participar en el referèndum, però afirmen que el seu resultat no serà vinculant.
 
El líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachín, ha donat a conèixer aquesta posició com el resultat del debat i la consulta realitzada entre les seves bases, en la qual, segons ha dit, han participat aproximadament mil persones i 96 cercles de l'organització.

El 35,1% dels cercles s'ha decantat a favor de l'exercici del dret a decidir en un 'referèndum amb acord', es a dir, en contra d'una crida unilateral. 

Això significa que Podem demanarà la participació en el referèndum, però considerant-lo "com una mobilització política legítima" i manifestant al mateix temps que el seu resultat no es podrà considerar com una decisió efectiva.

La  militància de Podem ha descartat en la seva consulta interna altres dues opcions. Han desestimat la possibilitat de no participar i també la d'anar a les urnes amb la voluntat de fer valer el resultat del referèndum sobre el futur de les relacions de Catalunya amb l'Estat espanyol com a mandat aplicable. Aquesta darrera opció ha comptat amb el suport del 28,4% de les bases de Podem.