Público
Público

PROCÉS SOBIRANISTA La Generalitat ordena la compra d'urnes pel referèndum d'autodeterminació

El govern català preveu la publicació al DOGC de la petició pública d'ofertes per a l'adquisició del material  necessari per a la consulta, i dóna d'aquesta manera el primer pas significatiu i concret en els preparatius de la convocatòria.

Publicidad
Media: 5
Votos: 2

Les urnes de metacrilat utilitzades en anteriors convocatòries pertanyen al ministeri de l'Interior. ARXIU

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicarà en els propers dies la convocatòria pública per a la compra de les urnes de metacrilat que s'hauran d'utilitzar en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, segons ha pogut saber TV3.

Es tracta d'un pas significatiu i concret de l'Administració catalana per a la preparació efectiva de la consulta, prevista per una data no posterior al mes de setembre d'enguany, i que es vol que aquest cop tingui caràcter vinculant.

Fonts consultades per Televisió de Catalunya assenyalen que el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras s'han posat d'acord per tirar endavant "conjuntament" els preparatius del referèndum d'independència. El primer pas d'aquest acord consisteix en l'articulació del procediment per a l'adquisició  immediata de 8.000 urnes, que a diferència de la consulta del 9N, aquest cop, no seran de cartró, sinó de metacrilat. A partir de la publicació de la convocatòria, les empreses que ho desitgin prodran presentar les seves ofertes.

El govern de la Generalitat té competències per fer convocatòries electorals, però no disposa d'urnes de metacrilat. Les que s'han utilitzat fins ara pertanyen al ministeri de l'Interior.

La decisió arriba pocs dies després que el govern de la Generalitat reiterés públicament, en un acte al Palau de la Generalitat, el seu compromís amb l'organització del referèndum sobre el futur de les relacions de Catalunya amb l'Estat espanyol, i sortís al pas d'aquesta manera a les especulacions que s'havien fet sobre la impossibilitat de superar els obstacles que pugui posar l'Administració central.

El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras han assumit, tots dos, el comandament per fer possible el referèndum.

El Tribunal Constitucional va suspendre la partida dels pressupostos de la Generalitat per a 2017 destinada a l'organització  del referèndum, però 
des del govern s'insisteix que això no impedirà la celebració.