Público
Público

PROCÉS SOBIRANISTA Rajoy demana al TC que anul·li el que ha aprovat el Parlament i actuï contra Forcadell

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella per desobediència i prevaricació contra els membres de la Mesa del Parlament que han aprovat l'admissió a tràmit de la llei del referèndum, han informat fonts fiscals

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Soraya Sáenza de Santamaría sobre Catalunya i Llei del Referèndum / EFE

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha ordenat a l'Advocacia de l'Estat que demani al Tribunal Constitucional que paralitzi la tramitació del projecte de llei de referèndum al Parlament català i que s'actuï contra la presidenta de la Cambra legislativa regional, Carme Forcadell, per la possible comissió d'un delicte penal, així com contra els membres de la Mesa del Parlament que hagin votat a favor de la tramitació de l'esmentada norma.

Així ho ha explicat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha aclarit que el cap de l'Executiu ha demanat a l'Advocacia de l'Estat que presenti un incident d'execució de sentència davant el Tribunal Constitucional perquè declari nul·les les decisions que ha adoptat avui la Mesa del Parlament català per donar tràmit al projecte de llei de referèndum.

Santamaría ha  qualificat d'espectacle i d'"atropellament de la democràcia" la sessió d'aquest dimarts del Parlament  Ha assegurat que no havia passat més vergonya aliena en la seva vida davant el "acte de força contrari a la democràcia" i als drets dels parlamentaris, dels catalans i de les competències dels funcionaris.

Querella contra membres de la Mesa

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella per desobediència i prevaricació contra els membres de la Mesa del Parlament que han aprovat l'admissió a tràmit de la llei del referèndum, han informat fonts fiscals, consultades per EFE.

Aquestes fonts han indicat que la Fiscalia està preparant aquesta querella i la presentarà entre avui i demà davant del Tribunal Superior de Justícia d'aquesta comunitat, donada la condició d'aforats dels afectats.

Els membres de la Mesa que han votat a favor d'aquesta admissió a tràmit són els quatre membres de Junts pel Si (Carme Forcadell, Lluís Maria Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet) i el de Catalunya Si Que És Pot (CSQEP), Joan Josep Nuet.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja investiga a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als membres de Junts pel Sí i de CSQEP a la Mesa de la cambra per desobeir al TC en permetre que el ple votés el 6 octubre de 2016 dues resolucions a favor del referèndum independentista.

Avui, lletrats del Parlament han registrat un informe adreçat a la Mesa del Parlament en què han alertat que la tramitació de les lleis de ruptura xoca amb els advertiments del Tribunal Constitucional (TC), que va prohibir qualsevol iniciativa encaminada a la convocatòria del referèndum sobiranista .

"Els membres de la Mesa tenen el deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa jurídica o material, que directament o indirectament suposi ignorar o eludir la nul·litat de les resolucions parlamentàries afectades per la sentència del TC, així com abstenir-se de realitzar qualsevol actuació tendent a donar compliment a les mateixes ", han advertit els lletrats.