Público
Público

REFEREMDUM CATALUNYA Lesmes afirma que els jutges empararan als que facin complir la llei a Catalunya

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial ha llançat aquest missatge dirigit al procés sobiranista català en el seu discurs d'obertura de l'any judicial, presidit aquest dimarts pel Rei a la seu del Tribunal Suprem.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El rey Felipe VI acompañado por el presidente del Tribunal Supremo y del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes (i), y el ministro de Justicia, Rafael Catalá (d), al inicio de la solemne sesión de apertura del año judicial 2017/2018 celebrada hoy en el Salón de Plenos del Tribunal Supremo. EFE/Ángel Díaz

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha garantit aquest dimarts que els jutges empararan a tots aquells servidors públics que s'encarreguin de fer complir la llei en "qualsevol part" d'Espanya, davant de les "voluntats inacceptables de ruptura ". Lesmes ha llançat aquest missatge dirigit al procés sobiranista català en el seu discurs d'obertura de l'any judicial, presidit aquest dimarts pel Rei a la seu del Tribunal Suprem.

"Com a jutges, avui més que mai, ens correspon custodiar sense ambigüitats la Constitució i la Llei", ha afirmat el president d'aquest tribunal, que ha recalcat que la unitat de la nació espanyola és un "mandat jurídic directe" de "inexcusable compliment "per a tots els poders de l'estat i qui ha promès:" Ningú patirà per complir la llei ".

Segons Lesmes, les "voluntats unilaterals" que només aposten per "la ruptura o la separació" són "inacceptables"

Segons el parer de Lesmes, les "voluntats unilaterals" que només aposten per "la ruptura o la separació" són "inacceptables" i "només violenten la pròpia democràcia, ja que cap principi democràtic pot emparar ni legitimar que una part disposi sobre el tot". 

En aquest context, ha recordat que els jutges han d'assegurar els drets dels ciutadans reconeguts en la Constitució i les lleis i també emparar a tots els servidors públics, de qualsevol classe que siguin, encarregats de fer complir la llei en qualsevol part del territori nacional. Ha recalcat que un poder judicial "únic, fort i independent" és "la millor garantia de la llibertat i la igualtat dels espanyols".

El president del CGPJ i del Suprem també ha al·ludit en el seu discurs a la corrupció, un fenomen que "produeix desànim social i lamentablement corroeix" algunes institucions i davant la que és "imprescindible" promoure un poder judicial que preservi la seva independència i actuï amb transparència i proximitat.

En la seva intervenció, ha aprofitat per demanar a les autoritats que atenguin les demandes dels jutges (les associacions representatives aquest dimarts han anunciat "mesures de pressió" perquè s'escoltin les seves peticions), i ha recordat que han patit minves en els seus drets estatutaris i en les seves retribucions i alhora han suportat increments notables en les seves càrregues de treball. "Aquesta societat a la qual servim també ha de tenir cura dels seus jutges", ha manifestat.