Público
Público

SCC crida de nou a la mobilització dels seus al carrer contra el sobiranisme

Unes 6.500 persones s'han manifestat aquest diumenge al centre de Barcelona amb lemes reivindicatius de l'espanyolitat de Catalunya

Publicidad
Media: 3
Votos: 2

Manifestació en contra de procés sobiranista. EFE

Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat aquest diumenge una manifestació al centre de Barcelona a la que han assistit unes 6.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, per expressar el seu rebuig al procés sobiranista.

A la marxa hi han assistit representants de les formacions polítiques contràries a l'independentisme amb representació a l'Ajuntament de Barcelona i al Parlament de Catalunya: per part part del PP ha participat el líder del seu grup al consistori, Alberto Fernández Díaz, a més de regidors i diputats de la mateixa formació. En representació de Ciutadans han assistit el seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, amb altres diputats i amb la seva líder a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías. També s'han deixat veure alguns membres del PSC, com el secretari segon de la mesa del Parlament, David Pérez, que ha fet acte de presència a títol individual.

Els manifestants, que portaven moltes banderes espanyoles i també algunes "senyeres",  han corejat lemes en castellà com "No nos engañan, Cataluña es España", "soy español, español" o altres en català com "Aturem el cop separatista".


Els manifestants han recorregut per la Via Laietana la distància que separa la Plaça Urquinaona de la Plaça de Sant Jaume, i quan el seguici ha passat davant la Prefectura de la Policia Nacional s'ha aturat per fer sentir el crits en favor de "nuestra policia", a pesar que des de la megafonia que hi havia a la capçalera de la marxa es demanava reconeixement pels Mossos d'Esquadra, que garantien la seguretat de la marxa.

La manifestació, que ha tingut lloc sense incidents, ha finalitzat amb l'himne espanyol i amb la lectura d'un manifest en el qual han convidat els ciutadans a sortir al carrer en contra del procés sobiranista, que han qualificat com a "cop a la democràcia".

Després de la lectura del manifest ha intervingut l'exdirectora de l'institut de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) María Dolores Agenjo, que es va negar a facilitar les claus del centre docent pel procés participatiu del 9 de Novembre de 2014 i que va prestar declaració com a testimoni en el judici contra l'expresident Artur Mas i les exconselleras Irene Rigau i Joana Ortega.