Público
Público

El Tramabús assenyala alguns dels espais simbòlics de la corrupció a Catalunya

El secretari general de Podem, Albano Dante Fachín, avisa Puigdemont que no podrà construir "un nou país sobre la trama" catalana

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El Tramabús, davant la seu de Caixabank. EUROPA PRESS

El Tramabús de Podem ha arribat a Catalunya aquest dimecres amb les efígies del primogènit de l'expresident Jordi Pujol, Jordi Pujol Ferrusola; de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i de la infanta Cristina i amb la inscripció Convidats especials. El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha declarat davant el vehicle que no els ha donat temps a col·locar la imatge de la dona de l'expresident, Marta Ferrusola, perquè "la trama va més ràpid que el Tramabús".

Fachin ha advertit l'actual president, Carles Puigdemont, que no es pot construir "un nou país sobre els fonaments de la trama de corrupció catalana". Ha constatat que la ruta comença poc després de publicar-se un document en què Ferrusola presumptament traspassa diners a un compte del seu fill gran amb paraules en clau religiosa: "Farien riure si no fos perquè ens torna a demostrar com el pujolisme i CDC ha governat aquest país durant dècades".

També ha explicat que cada dia se saben més detalls del cas, i que els silencis dels seus màxims responsables són difícils d'explicar, per la qual cosa ha exigit respostes: "El nou país de Puigdemont no es pot construir als peus de la trama, de la corrupció i de l'opacitat".

Passatgers crítics amb la corrupció

Ho ha dit a les portes del Tramabús, aturat davant La Caixa -on va treballar la infanta Cristina- i just abans de començar el seu recorregut per Barcelona, que també ha inclòs una parada davant de l'antiga seu de CDC, al carrer Còrsega, i ha acabat a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat.

Entre els passatgers hi ha hagut el coautor del llibre Llums i Taquígrafs, atles de la corrupció, el frau i la impunitat, Àlex Romaguera; l'autor del llibre Crema Catalana, amiguismo, corrupción y otras miserias i La Casta, quiénes son y cómo actúan, Rafa Burgos; el membre del comitè d'empresa de Telefónica Josep Bel, "una empresa fonamental en la trama", segons Fachin; i les Kelys, que critiquen la trama hotelera que es beneficia de la precarietat, ha afegit. Per això el secretari general de Podem ha definit el Tramabús com l'"instrument per tots aquells que han denunciat la corrupció enfront del silenci".