Público
Público

TREBALL PRECARI Hostesses del trofeu Comte de Godó, obligades a dur roba d'estiu a baixes temperatures

Haurien tingut possibilitat de fer la seva feina més abrigades, com ho estava bona part del públic assistent, ja que el temps havia empitjorat i feia molt fred, però no les van deixar. "Volen que anem amb vestidet, com sempre", ha denunciat Raquel Muñoz. "Sempre som noies. Noies, faldilleta i ensenyant carn".

Publicidad
Media: 5
Votos: 1

Treballadores contractades pel trofeu Comte de Godó

Un grup de 8 dones contractades com a hostesses  durant el torneig de tenis Barcelona Open Banc Sabadell, conegut com a trofeu Comte de Godó, van haver de treballar obligatòriament amb vestuari d'estiu, amb minifaldilla i màniga curta, al mes d'abril, però en condicions meteorològiques de ple hivern. Feia molt fred i es van queixar, però les van esbroncar pel fet de fer-ho. Una d'elles, però, Raquel Muñoz, s'ha atrevit a denunciar aquestes condicions laborals a la televisió i la ràdio públiques de Catalunya.

En el seu vestuari promocionaven la marca Schweppes, i si les haguessin deixat haurien tingut possibilitat de fer el mateix però més abrigades, com ho estava bona part del públic assistent, ja que s'havia produit una baixada important de temperatures. "A les vuit de la nit, a tres graus i durant tres hores, i estic parlant de tres hores tremolant, tremolant de no sentir-me els peus. Es podia haver fet perfectament un vestuari on es promociona la marca i on estem tapades, les hosteses", ha explicat Raquel Muñoz.

Només les deixaven posar-se una jaqueta en els moments en els que podien estar assegudes. Una jaqueta que van aconseguir després d'insistir molt i de rebre amenaces de perdre la feina.

"Volen que anem amb vestidet, com sempre", ha denunciat Raquel Muñoz. "Sempre som noies. Noies, faldilleta i ensenyant carn". 

El treball en aquestes condicions va fer que la major part d'elles es posesin malaltes i això va passar amb ple coneixement de l'organització.

"Jo i les meves companyes gairebé cada nit teniem febre. Jo sortia amb migranya i febre dels partits. Cada nit malaltes. Era treballar en unes condicions en què et petaven les dents, contra la teva salut i contra la teva dignitat, directament", ha declarat Muñoz.

En algun moment, per combatre el fred, es van posar tovalloles als peus, però aleshores els va caure "una xerrada maca" i les van obligar a demanar disculpes.