Público
Público

Cacaolat troba una solució 'catalana' per salvar el futur

El jutge adjudica la marca de batuts a Damm-Cobega

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El Cacaolat es farà a Santa Coloma de Gramenet. L'arribada d'una gran empresa mai havia generat tant consens en una ciutat, però la situació econòmica actual i la convulsió política viscuda recentment al municipi han convertit el futur desembarcament de Cacaolat en una mena de festa major.

Des que Cobega, Damm i Victory Turnaround van presentar la seva oferta per adquirir la marca de batuts, diferents col·lectius del teixit comercial i associatiu de Santa Coloma es van unir per fer visible l'interès ciutadà d'acollir Cacaolat. Junts van redactar un manifest i, un cop coneguda la decisió del jutge, tenen previst celebrar l'arribada de l'empresa de batuts al municipi.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que havia donat suport a les entitats colomenques durant les reivindicacions, també va celebrar eufòricament la resolució del jutjat mercantil número 6 de Barcelona. Fins i tot, l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, havia enviat una carta al jutge Francisco Javier Fernández en què exposava diversos arguments pels quals l'oferta de Cobega, Damm i Victory mereixia ser l'adjudicatària de Cacaolat, i Santa Coloma de Gramenet, la nova seu de la marca de batuts. Hores després de conèixer la decisió del magistrat, Parlon assegurava que l'arribada de Cacaolat és 'la millor notícia econòmica per a Santa Coloma des que ocupa l'alcaldia'. En nom de tots els partits polítics que formen el govern municipal (PSC, ICV-EUiA i CiU), Parlon va anunciar que la presència de Cacaolat suposa 'un revulsiu important a la dinamització de l'economia de Santa Coloma'. Segons l'alcaldessa, l'arribada de l'empresa significa 'activitat i vida industrial en una ciutat que amb gairebé un 20% d'aturats viu molt de prop la crisi econòmica'. A més, Parlon va explicar que les primeres reunions mantingudes amb la futura direcció de Cacaolat van ser 'positives' i va avançar acords per impulsar nous llocs de treball per als ciutadans de Santa Coloma. També va fer referència a la futura 'conversió dels terrenys que la cervesera Damm té en desús al costat del parc de Can Zam, en un nou espai de producció de Cacaolat'.

El comitè d'empresa de Cacaolat també s'havia posicionat a favor de l'oferta de Cobega, Damm i Victory perquè apostava per la continuïtat de tota la plantilla. El seu president, José Miguel Miguel, va celebrar la decisió del jutge i confia que l'aliança d'empreses materialitzi el compromís de la seva oferta. En aquest sentit, Miguel espera mantenir 'en breu' una reunió amb la nova direcció­.

CCOO va mostrar la seva satisfacció 'pel final d'un conflicte que s'arrossegava des de fa més d'un any', i va destacar 'la unitat, la fermesa i la constància dels treballadors i de les seves organitzacions en la lluita pel manteniment dels seus llocs de treball'. La Federació Agroalimentària del sindicat creu que l'arrelament de Cobega i Damm en el negoci de les begudes dóna valor afegit a un projecte que 'manté la totalitat dels llocs de treball i totes les línies de producció i comercials, i obre importants expectatives de futur'.

Diverses fonts empresarials van assegurar que el projecte guanyador era l'únic que especificava la ubicació de la nova planta de Cacaolat. Les noves instal·lacions entraran en funcionament el 2013 i ocuparan una superfície d'uns 52.000 metres quadrats, dels quals 22.000 ja estan construïts. A més, l'oferta financera, de 130 milions d'euros, és la millor de les tres que s'havien presentat (Vichy Catalan i Capsa eren les altres dues aspirants) i permetrà desplegar un nou projecte amb capacitat d'innovació, una nova xarxa comercial i oferir una millor garantia de futur per al projecte empresarial. A més, Cacaolat podria patrocinar la nova Masia del Barça. Fonts del club no van confirmar la notícia, però sí que van assegurar que els valors de les empreses a qui ha estat adjudicada la marca de batuts concorden amb els valors del club, i que tant Damm com Cobega són socis 'històrics' del Futbol Club Bar­celona.