Público
Público

La banda d'atracadors menté el silenci a Reus

Els cinc detinguts tornen a estar citats avui per declarar davant el jutge

MARIA MORELL

Els cinc membres de la banda d'atracadors professionals detinguts el dimarts passat a Cantàbria i al País Basc tornen a estar citats avui pel titular del jutjat número 3 de Reus. Ahir tots cinc es van acollir al seu dret de no declarar i el jutge els va prorrogar l'arrest. Està previst que a partir de les nou d'aquest matí els comuniqui els càrrecs que se'ls imputen i la seva situació personal, segons informacions facilitades ahir pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Un dels detinguts, amb el sobrenom de Bravo, és el presumpte autor de la mort per un tret al coll d'Estela Calduch, veïna de 25 anys de Sant Carles de la Ràpita i treballadora de la sucursal del banc Santander de Cambrils, el 25 d'octubre passat.

Un dels membres és el presumpte autor de la mort d'Estela Calduch

El grup seguia sempre un mateix patró: els assaltadors entraven a les entitats bancàries disfressats amb ulleres de sol i barbes postisses, brandant armes de foc per atemorir els treballadors. Precisament, la repetició d'aquest modus operandi ha permès desarticular la banda, que hauria comès un robatori violent cada mes des del 2008.

Els detinguts van passar la nit de dimecres a la comissaria de Reus i a dos quarts de deu arribaven als jutjats. Cinc hores després van comparèixer davant el jutge.

L'Ajuntament de Cambrils ja ha anunciat que es personarà com a acusació particular. El president de la Unió de Botiguers de Cambrils, Tomàs Sierra, va tornar a reclamar més duresa judicial: 'No pot ser que entrin per una porta i surtin per l'altra', sentenciava.

El president de la Unió de Botiguers de Cambrils reclama més duresa judicial

Teresa Pallarès, subdelegada del Govern espanyol a Tarragona, també es congratulava perquè 'hi ha una continuïtat dels processos i es fa la feina de forma rigorosa'.

Els cinc detinguts són de nacionalitat espanyola, tenen entre 35 i 54 anys i estan considerats delinqüents molt perillosos, ja que són especialistes en caracterització. Un atracador continua en parador desconegut, i consta entre els més buscats per les forces de seguretat.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias