Público
Público

El Banc d'Aliments dóna per complert l'objectiu

L'entitat creu que superarà les vuit tones previstes

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La Gran Recapte d'aliments ha superat ja les 700 tones i podria superar l'objectiu de les 800 en els pròxims dies. El president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó, impulsor de la iniciativa, assegura que la resposta 'ha estat magnífica' i que l''operació ha anat molt, molt bé'.

Quan encara queda molt material per comptabilitzar a tot Catalunya, Sansalvadó va confirmar a l'ACN que s'han superat els 700.000 quilos i es mostra convençut que s'assolirà l'objectiu. 'Hem d'estar orgullosos perquè la solidaritat del poble de Catalunya és molt bona', va expressar. La Gran Recapte ja ha finalitzat, però les donacions es poden seguir fent a través d'internet i dels caixers automàtics.

La fundació confia que en els dos pròxims dies creixin les donacions

El Banc dels Aliments s'havia marcat la fita de les 800 tones d'aliments i, segons Sansalvadó, sembla que s'assoliran i de llarg. Uns 7.400 voluntaris repartits per tot Catalunya comptabilitzen aquest diumenge la quantitat d'aliments que els ciutadans han donat per als que més pateixen la crisi.

Sansalvadó ho té clar: 'Arribarem a l'objectiu que ens havíem proposat de les 800 tones. A les 700 amb tota seguretat ja hi hem arribat', va explicar a l'ACN, i preguntat per si es podrien fins i tot arribar a superar, va dir: 'Jo crec que sí que passarem'. Els ciutadans han fet les seves donacions a través dels supermercats, per internet i també des dels caixes automàtics. Encara queda molt material per comptar i classificar, com ara les donacions per internet, que es comptabilitzaran dilluns. Diverses empreses del món agroalimentari també han col·laborat en la iniciativa.

Fins i tot hi ha gent, va comentar Sansalvadó, que està trucant per saber com pot fer donacions perquè aquest dilluns els supermercats ja no faran recollida d'aliments.

'Ha vingut més gent i amb les bosses més plenes', relata Sansalvadó

Només al magatzem de Barcelona ja hi ha 160.000 quilos de menjar pesats, comptats i classificats, mentre que a Girona n'hi ha 100.000 i a Lleida 60.000, segons dades d'aquest diumenge a la tarda. Les dades definitives, però, se sabran dilluns.

Sansalvadó posa l'accent en la solidaritat de la gent. 'Vam estar pensant com ens afectaria la crisi, i ens ha afectat que la gent ha vingut més a donar i amb la bossa més plena', va relatar, i va afirmar que 'això demostra que quan les persones poden exercir la solidaritat són molt solidàries i generoses'. I ho va exemplificar amb la gran quantitat de ciutadans que han fet de voluntaris aquest cap de setmana. 'Dubto que 7.400 persones s'hagin mobilitzat gaires vegades i per un tema d'aquest tipus'.

 

Uns 7.400 voluntaris han treballat el cap de setmana per fer possible la fita