Público
Público

Barcelona espera un nou rècord de visitants al GSMA

Més de 1.400 marques exposaran les seves novetats durant quatre dies

PÚBLIC

Falta exactament un mes perquè Barcelona torni a ser la capital mundial de la telefonia mòbil. El 27 de febrer les dues torres de l'avinguda de la Reina Maria Cristina es convertiran de nou en la porta d'entrada del Mobile World Congress (MWC), per sisè any consecutiu i amb la capitalitat de l'esdeveniment garantida com a mínim fins al 2018. Sota el lema Redefinint el mòbil, aquesta edició comptarà amb 1.400 empreses expositores i espera superar el rècord de visitants.

Gairebé la meitat de la representació d'expositors espanyols seran catalans. En concret, hi haurà presència de 52 firmes del territori. Els organitzadors, segons va avançar ahir el conseller delegat del GSMA, John Hoffman, calculen que més de 60.000 persones s'acostaran a l'esdeveniment en els quatre dies de l'edició d'enguany.

L'impacte econòmic del congrés podria superar els 275 milions d'euros. Tot i no disposar d'una una xifra concreta per aquest any, Hoffman va deduir que "si la mostra és més gran, hi haurà més impacte directe i indirecte".

Barcelona acollirà del 27 de febrer a l'1 de març entre 130 i 140 delegacions especialitzades en telecomunicacions de governs de tot el món. Es tracta, per tant, de la trobada més important de delegacions ministerials de tot el món després de les Nacions Unides.

Hoffman va valorar com a molt positiva la tendència de creixement del teixit industrial català del sector de la telefonia mòbil. A més, el director general d'Indústria de la Generalitat, Joan Sureda, va destacar que l'any 2007 hi havia 11 empreses catalanes al congrés i aquest any s'hauran multiplicat per cinc.

Entre els debutants hi haurà, per primera vegada, delegats de companyies com ara Ford i Citigroup. En total s'esperen 3.000 directius de grans firmes, com per exemple Google, AT&T, Microsoft, IBM, LG, Microsoft, Motorola, Samsung, Telefónica, Vodafone, Ericsson i Nokia. Hoff­man va reconèixer que, igual que en les edicions anteriors, Apple no serà present al congrés perquè té la política interna d'assistir només a les seves mostres comercials.

Des de GSMA es va confirmar el futur canvi d'ubicació de la mostra, ja que a partir de l'any que ve, i amb la intenció de créixer més, es traslladarà al recinte firal de la Gran Via.