Público
Público

Buenafuente torna a TV3 amb Punset i carregat d'optimisme

A Com va la vida?' els dos comunicadors donen les claus científiques per enfrontar-se a la crisi

TONI POLO

Com va la vida? Darrere d'aquesta pregunta s'amaga tot. Més si els que l'han de respondre són un tal Andreu Buenafuente i un tal Eduard Punset. 'Va millor del que ens pensem', responia ahir Buenafuente. L'optimisme de la seva afirmació està justificat científicament pel mateix Punset, amb qui ha xerrat en una mena de programa-entrevista-xerrada que TV3 emetrà els propers dimarts (8 i 15 de novembre) en prime time (22.25 h). Els dos personatges analitzaran les claus per afrontar els temps de crisi en dos programes amb humor, distesos i divertits. 'Fem una parella pràcticament còmica', va dir Buenafuente. 'Em veig al Polònia...'.

Serà el retorn del presentador reusenc a TV3 després de set anys d'absència. 'Hem trigat tres anys a donar-li el sí', va comentar la directora de TV3, Mònica Tertribas. 'Ara que no té altres compromisos era el moment de fer-ho. I ja teníem ganes de veure'l per aquí'. Les ganes, pel que es va veure ahir, eren mútues: 'Tornar a TV3 és bonic i estrany, veig tothom set anys més vell i més savi. Crec que aquí han col·locat molt bé les peces i, si puc, farem més coses, no Mònica?', va insinuar Buenafuente.

Després de set anys, l'humorista no descarta fer més coses a TV3

En aquest clima de complicitats, el presentador va admetre que una idea com aquesta només es podia fer en una cadena pública com TV3. 'No ens agrada la tele que es fa, on sembla que només ven el catastrofisme... Dos senyors que parlen tranquils durant un hora on s'és vist? Ja no existeix, ara només en veiem com a mínim nou, de senyors, molt nerviosos i durant molt més d'una hora!'.

Eduard Punset, per tant, no pot ser mai un simple espàrring. L'entrevistador, especialista en el gènere, el considera tot un luxe i se sent privilegiat de xerrar amb 'el millor divulgador científic del país, un guru'. 'És el convidat que més capta l'atenció en l'entrevista', va dir. 'Quan parla, tot és silenci i concentració, com un mantra...'. El que faran en aquests dos programes serà una mena de marató que Buenafuete només es va atrevir a fer amb Pepe Rubianes. Amb les òbvies diferències, Punset aporta la mateixa actitud: 'És molt despistat (això és part del seu encant), és com un nen savi de 70 anys, que es tira a totes les piscines'. Per reflectir l'esperit del científic, Buenafuente va recordar un comentari que el va deixar bocabadat: 'Ets el ximpanzé que més m'agrada', em va dir. Jo m'ho vaig prendre com una cosa bona, però no sé...'.

'Fem una parella còmica, em veig al Polònia'', va dir Buenafuente

Enigmàtic, doncs, Punset és també un tipus tranquil. 'No pateix per res!', indica Buenafuente, potser una mica envejós. 'Veu la vida amb optimisme. Parlem de sexe, de por, d'amor, de futur... i ell tot ho trasllada a la seva base cronològica de milions d'anys i, esclar, et diu que els problemes d'ara seran anecdòtics. I t'ho diu acaronant un fòssil, dient-te això fa milions d'anys que és aquí'...'. Els problemes que ens ofeguen (que són la base del programa) no atabalen Punset: 'Som éssers humans, captius de la urgència d'haver d'arribar a final de mes', diu Buenafuente, 'però el Punset ens dóna valors que, encara que no ens fan pagar la hipoteca, són importants'.

A més, Punset té un munt de contactes: 'Sempre coneix algun científic amb el qual ha parlat de qualsevol tema que pugui sorgir'. I també està al dia: 'Diu molt la frase ara s'ha sabut', cosa per la qual m'alegro de no haver enregistrat el programa dies abans, perquè aquestes coses encara no se sabrien...'. Però, per descomptat, el mèrit d'aguantar el programa no és només d'aquest convidat de luxe. 'Ordenar el bestiari del Punset i traduir-lo en preguntes porta molta feina', reconeix Buenafuente.

El programa, segons va explicar el codirector Xavier Cassadó, té tres fonts: 'La inspiració de l'Andreu, el que explica el Punset i el que vol l'espectador'. Per això, fins al 26 d'octubre, el públic ha pogut proposar temes via Twitter. La sintonia és la versió Món boig, de Mel, en total consonància amb el programa. Tots els elements, de fet, 'estaran al servei de la conversa', va indicar Buenafuente.

 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias