Público
Público

Caixa Girona aprova l'absorció amb La Caixa

El consell d'administració hi dóna el vistiplau

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Aquest cop no hi va haver sorpreses i, tal com estava previst, el consell d'administració de Caixa Girona va ratificar ahir per unanimitat el pla d'absorció amb La Caixa i va avalar l'informe dels administradors. Ara l'únic pas que queda és que les assemblees generals extraordinàries de les dues entitats bancàries ratifiquin l'operació la segona quinzena de setembre.

Un comitè, format a parts iguals per les dues entitats, coordinarà tot el procés i s'encarregarà de determinar quines són la plantilla i les oficines necessàries. La reducció de personal es farà, bàsicament, a través de prejubilacions. De moment, l'únic que ha transcendit és que 130 treballadors de més de 55 anys estaran afectats. Els sindicats ja van deixar clar ahir que reclamaran que percebin el 80% del salari fix brut. En un comunicat, Caixa Girona va assegurar que els ajustaments de plantilla es faran 'seguint mesures no traumàtiques'.

Per tancar l'operació només falta l'aprovació de les assemblees

La representació de Caixa Girona en aquesta nova etapa se centrarà en la creació d'un consell assessor territorial, format per persones vinculades a la província, que farà un seguiment de l'activitat financera i de l'obra social a les comarques gironines. Alhora, també es garanteix en el futur el pressupost que l'entitat ha estat destinant els darrers anys a l'obra social.

Aquesta absorció era l'únic camí que tenia Caixa Girona per evitar ser intervinguda pel Banc d'Espanya i, per això, la majoria de la societat gironina hi ha donat el vistiplau. L'únic que ha estat crític amb l'operació ha estat el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, perquè, a diferència de la fusió fallida amb les caixes que formen Unnim, suposa la desaparició de l'entitat.

En els darrers dies també hi han mostrat la seva preocupació els sindicats, per les pèrdues de llocs de treball. 'L'absorció suposarà que entre 400 i 500 persones es quedin sense feina i el tancament d'un centenar d'oficines a les comarques gironines', va assegurar ahir la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa.

Caixa Girona va començar a moure fitxa per fusionar-se amb altres entitats el passat mes de juny, quan es va aprovar el fons de reestructuració bancària. Els primers contactes els va tenir amb les caixes de Tarragona i Catalunya, però no van arribar a port. De seguida va iniciar converses amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, que actualment formen Unnim, però el consell la va descartar.