Público
Público

Doble crim masclista a l'Hospitalet de l'Infant

Un home apunyala mortalment el pare i l'actual parella de la seva exdona

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts a la nit Julio P. Ríos, natural de Galícia i de 42 anys, xop de sang i amb una gerra de cervesa a la mà, segons han explicat fonts pròximes a la investigació. Acabava de matar, presumptament, la nova parella de la seva exdona i el seu exsogre. Tot va passar al bar El Racó de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona), que regenta la dona, que també va rebre cops. 'Es va acarnissar', murmuren, encara atònits, els veïns.

Dibuixen la Raquel com una bona persona que es desviu pels seus tres fills. També descriuen com molt bona gent, treballadora i pacífica, les dues víctimes, el Manolo i el Pedro el pare d'ella, de poc més de 60 anys. Però a l'hora de descriure l'agressor, la cosa canvia i les paraules es crispen. 'Borratxo i mala peça', resumeixen.

El suposat homicida va utilitzar un ganivet de cuina per matar les víctimes

Un llarg historial de violència, amb moltes denúncies per agressions, avala la descripció de personalitat conflictiva del Julio. Sembla que la Raquel li tenia molta por, però va retirar una denúncia per maltractaments perquè era el pare dels seus tres fills i 'li feia pena'. Tanta que el deixava dormir en un magatzem del bar.

Dimarts, segons una amiga, li va dir que festejava amb un altre, sense voler dir-li qui. Sembla que el Julio va estar tot el dia de bar en bar buscant brega. 'Escalfant-se el morro, fins que a la nit, rondant pel bar de la Raquel, va sospitar qui era el nou company'.

Ja només quedaven ella, el Manolo i el Pedro dins del negoci i va irrompre el Julio. Rabassut i furiós com és, sembla que hauria agafat un ganivet gran de la cuina i l'hauria clavat acarnissadament al Manolo; hauria pegat la Raquel, que va intentar evitar-ho, i hauria mort el Pedro clavant-li el ganivet just quan ja era a la porta a punt de marxar. Diuen que el Manolo va rebre les ganivetades mentre estava d'esquenes, recolzat sobre la barra del bar. Entre avui i demà, Julio P. Ríos passarà a disposició judicial.

Els veïns descriuen l'autor d'aquest assassinat com un 'borratxo'

Desenes de veïns, unes 200 persones, es van concentrar ahir dimecres a les portes de l'Ajuntament (que ha decretat dos dies de dol oficial) i van guardar un minut de silenci ple de ràbia i emoció en repulsa per aquest doble crim. I un dia abans, dimarts, la concentració silenciosa es va convocar a Tarragona, per condemnar la mort, també a ganivetades, de la Rosa, que aquest mes hauria fet 42 anys. Dilluns va ser la ciutat de Valls qui mostrava el seu dolor per la mort d'un nadó, una nena de cinc mesos, a mans presumptament del seu padrastre. I és que quatre morts violentes tres per masclisme en els últims quatre dies han sacsejat Tarragona tot just començat l'any.

Amir S. S., brasiler de 54 anys, ja és a la presó per ordre del jutge, acusat d'haver assassinat la Rosa al seu pis del carrer Caputxins. També dorm ja a la presó Emilio C. C, espanyol de 34 anys, acusat d'haver asfixiat la fillastra de cinc mesos.

Les autoritats insten les dones maltractades o les persones que sospitin que algú proper pateix mal per culpa de la violència masclista a denunciar-ho al telèfon 016, que és absolutament confidencial, no deixa rastre a la factura del telèfon i atén en català, castellà, gallec, basc, francès i anglès. Si és en cas d'emergència, també poden adreçar-se al 112 els Mossos d'Esquadra van acudir tan bon punt els va avisar la Raquel i en cas de patir discapacitat auditiva, es pot trucar al 900 116 016.