Público
Público

Els ciclistes demanen a Trias mesures urgents

Alguns usuaris proposen que la pujada de preu del Bicing es destini a seguretat

PÚBLIC

Els diners que es recaptin de la pujada de preu del servei Bicing que ha entrat en vigor aquest any han de ser destinats a millorar la seguretat viària i les infraestructures. Aquesta és la principal reclamació que va fer ahir a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el Bicicleta Club de Catalunya (BACC) després de la mort d'una usuària de 49 anys dilluns, atropellada per un camió al carril bici en l'encreuament d'Aribau i Diputació.

Els ciclistes consideren que cal invertir en la prevenció en comptes de fer-ho en la reparació després dels accidents. "Cal fomentar la prevenció i no la compensació després del sinistre. No esperar que passi, sinó evitar-lo", van declarar ahir fonts del BACC. L'entitat reitera la seva proposta perquè es destini un euro de la quota dels usuaris a la revisió, el manteniment i la millora de les infraestructures i un altre a programes d'educació i promoció. Consideren que aquestes accions són més importants que no centrar-se en les assegurances.

El BACC proposa destinar un euro de la quota a revisió i un altre a educació

L'organització també reclama que Barcelona analitzi l'accidentalitat ciclista estudiant on i en quines circumstàncies s'han produït els accidents per tal de poder implantar mesures per minimitzar el risc. La víctima d'aquest dilluns circulava pel carril bici i, segons recorda el BACC, "en la intersecció on es va produir l'accident hi tenia prioritat". Per l'entitat, això "evidencia que no només cal infraestructura per a la bicicleta sinó que aquesta estigui ben plantejada i sigui de qualitat".

Amics de la bici i la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta van reclamar ahir a l'Ajuntament de Barcelona i al seu alcalde, Xavier Trias, "mesures contundents i urgents" per evitar accidents com el de dilluns.

Una solució seria prohibir els girs dels cotxes on hi hagi carrils bici

Aquestes associacions van emetre ahir un comunicat en el qual consideren que l'única solució segura per als ciclistes és prohibir el gir en els encreuaments de carrers on hi ha un carril bici. "Per a les persones conductores de vehicles de motor no suposa cap esforç fer la volta en la pròxima cantonada i creuar sempre els carrils bici en línia recta i amb el semàfor en verd", van indicar representants d'aquestes dues associacions d'usuaris. Entre els punts més conflictius en tots els carrils bici de la ciutat destaquen aquests tipus de girs per als cotxes, on els ciclistes tenen preferència.