Público
Público
Únete a nosotros

Els veïns faran una ruta hotelera de protesta

Hi participaran urbanistes, advocats, sociòlegs i veïns

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Les entitats de Ciutat Vella han preparat per aquest cap de setmana dos dies de protestes. La més important serà dissabte i consisteix en una ruta 'per les històries ocultes dels hotels més devastadors de Ciutat Vella', segons l'anunci. Aquesta protesta, que vol defensar els veïns que se senten envaïts pels turistes, està organitzada per l'Assemblea pel Dret a la Vivenda a Barcelona, el Col·lectiu Magdalenes i la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella. La mobilització consistirà en una ruta que passarà per cinc hotels del districte i s'explicarà la història de cadascun. També es visitarà la finca del carrer de Magdalenes on se'n volia construir un que la pressió veïnal va aconseguir aturar.

Un dels hotels estrella de la ruta, que tindrà com a guies urbanistes, advocats, sociòlegs i veïns del barri, serà l'hotel del Palau de la Música, però també es prestarà una atenció especial a l'Hotel Barceló i al de Miramar, entre d'altres.

L'hotel del Palau serà un dels punts estrella, però també el de Miramar

Un dels participants serà l'advocat Eduard Moreno. El lletrat, especialitzat en urbanisme, considera que 'Barcelona s'està lloretitzant' i va criticar que cada cop hi ha més 'turisme de borratxera i comiats de solter'. Manel González, membre de la Coordinadora Contra l'Especulació del Raval, també hi participarà. Segons va avançar, en la seva intervenció de dissabte explicarà com l'Hotel Barceló (el de la rambla del Raval), va atraure l''especulació al barri'. González va afegir: 'Els hotels tenen un elevat cost sobre la població amb pocs recursos, perquè ens expulsa del barri'.

Un dels organitzadors, Albert Sancho, va insistir que no tenen res 'en contra dels turistes' i que estan a favor d''obrir Barcelona al món', però va argumentar que s'oposen que Barcelona visqui 'només dels turistes, ja que aquest no és un model sostenible'. Sobre la riquesa que genera el sector turístic, Sancho va criticar que la majoria dels contractes que fan els hotels són 'precaris i temporals'.

La segona protesta serà diumenge, amb un pícnic dominguero a la platja de l'Hotel Vela, per reclamar aquest espai com a públic. Gala Pin, de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta, va explicar que tot i que la platja és pública, els han fet fora en diferents ocasions per limitar l'ús d'aquest espai als clients de l'hotel. Pin va criticar que aquest hotel 's'ha construït en terrenys de domini públic que l'Autoritat Portuària ha privatitzat i ha cedit a les quatre constructores, que s'han enriquit amb la crisi'.