Público
Público

Escola pública i amb uniforme

Una escola pública recomana als alumnes que portin uniforme

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Els alumnes de l'escola Màrius Torres, al barri de Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat, s'han convertit en els primers estudiants d'un centre públic que porten uniforme. Ahir era dia d'estrena i mentre els pares, cofois, s'ho miraven de lluny, entre els alumnes es barrejaven els nervis del primer dia de classe amb la sensació estranya d'anar amb uniforme. Faldilla de quadres i polo blanc per a les nenes, pantalons grisos i polo blanc per als nens.

Els alumnes de cinquè i sisè de primària són els que feien més cara de circumstàncies. 'Anem tots igual, de lluny no pots identificar els teus amics', assegurava una nena esperant que comencessin les classes davant els nombrosos periodistes que anaven d'una aula a una altra. Molts demostraven estar poc acostumats a portar sabates i pantalons, amb una clara sensació d'incomoditat en seure. Un alumne de sisè de primària ja apuntava com les sabates de l'uniforme li farien difícil de lluir-se amb la pilota als peus durant l'hora del pati.

Molts demostraven estar ben poc acostumats a portar sabates i pantalons

Els més petits, en canvi, ho acceptaven sense més històries. La filla de la Carolina era una de les que s'estrenaven ahir a l'escola. Començava P-3 i ho feia amb uniforme. La seva mare ho veia com 'una solució als conflictes que sorgeixen quan són més grans'. Del mateix parer es mostrava la Carmen, una xilena que havia deixat la seva néta a classe i es mostrava encantada de veure tots els nens petits amb uniforme. 'Al meu país és habitual que tothom vagi amb uniforme, tant a l'escola pública com a la privada, per això a nosaltres no ens sorprèn', explicava la Carmen, mostrant el seu desig perquè sigui una mesura que s'estengui a altres escoles en el futur.

Amb un 90% d'immigració a l'escola, amb l'uniforme i un pla educatiu que aposta per l'anglès, el CEIP Màrius Torres busca aconseguir prestigi davant els centres concertats. Segons el director de l'escola, Jorge León, des que es va donar a conèixer la introducció dels uniformes una decisió adoptada per aclaparadora majoria a final del curs passat, 'ha augmentat l'interès per l'escola' i esperen en els propers anys ser un centre educatiu de referència a l'Hospitalet.

Pel director del centre, l'uniforme 'facilita el sentiment d'igualtat entre els nens'. León feia ahir de cicerone assenyalant els dos o tres alumnes per classe que anaven sense uniforme, com a mostra que la recomanació havia quallat en les famílies. Fa uns mesos, el director criticava que alguns nens portaven samarretes de marca molt cares i que algunes nenes del cicle superior arribaven a classe 'com si anessin a la discoteca'.

El director defensa que facilita el sentiment d'igualtat entre els nens

Si l'objectiu que es perseguia era posar fi a tot això, ho ha aconseguit. Ahir no es veia ni roba ajustada entre les nenes ni samarretes del Barça entre els nens.