Público
Público

Girona amplia la seva oferta de la Temporada Alta de teatre i música

El festival es diversifica per aconseguir arribar a tots els públics

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Arribar al màxim de públic possible és l'objectiu que s'ha fixat la XIX edició del festival Temporada Alta de Girona, que dóna el tret de sortida el proper 1 d'octubre. Per aconseguir-ho, s'ha preparat una programació assequible a tot tipus de butxaques, que ha comptat amb la col·laboració d'associacions d'immigrants, amb més espectacles familiars que mai i amb presència a parts iguals d'artistes de fora i catalans.

En total es podran veure 76 espectacles fins al 12 de desembre. Entre les propostes internacionals destaca un vell conegut del festival, el director polonès Krystian Lupa, amb la repetició de l'espectacle Ritter, Dene, Voss i l'estrena a Espanya de Persona. Marilyn, la primera part d'una trilogia en què fa una aproximació de la relació que tenia l'actriu amb el teatre. Un altre clàssic és Edward Hall, un expert en Shakespeare, que presentarà la seva versió de Ricard III.

Com a novetat s'estrena al Temporada Alta el director belga Guy Cassiers, que porta el monòleg Rojo Reposado, en què es barreja de manera magistral el teatre de text amb les noves tecnologies. Wajdi Mouaward, els germans Forman, Tiger Lillies, Teatri Uniti o l'il·lusionista i coreògraf francès Philippe Genty, són altres dels artistes de fora que passaran per algun dels escenaris del festival.

Els autors catalans, amb 32 espectacles, també tenen un pes important en la programació. Destaquen Xicu Masó, que estrenarà Concert tempestiu, Joan Ollé, Carme Portacelli, Magda Puyo, Carles Santos, Maria Muñoz o Pere Arquillué, entre d'altres.

També es deixarà clar on es fa el Temporada Alta amb els 19 espectacles en què hi ha presència gironina. 'Hi ha pocs festivals a Europa on la meitat dels espectacles tinguin autoria de gent del país', va subratllar el director, Salvador Sunyer.

La música la posaran Jorge Drexler, el nord-americà Chick Corea i l'artista originària de Mali, Oumou Sangaré. També grups que atrauen un públic més ampli, com Bebe o Fito y Fitipaldis. La quota catalana la posaran Albert Pla i Pascal Comelade, que actuen per primer cop junts en l'espectacle Somiatruites, Els Pets i el grup gironí Croupier.

'Els 76 espectacles es fan perquè hi vingui com més gent millor. Així de clar i descarat', va afirmar Sunyer, que també va avançar que estaria satisfet si s'assolís un 80% de l'ocupació.

Tot i l'actual crisi econòmica, el festival ha augmentat una mica el pressupost gràcies a les ajudes europees, que arriben als 2.760.601 euros.