Público
Público

ICV-EUiA qüestiona el model de mitjans públics de CiU

Crítiques pels fets de RTVE

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

ICV-EUiA va qualificar ahir de 'gravíssim' que els consellers designats pel PP i per CiU al consell d'administració de RTVE hagin votat favorablement a la possibilitat d'accedir al sistema informàtic que utilitzen els periodistes per fer les notícies.

El president del grup parlamentari ecosocialista, Joan Herrera, va destacar i lamentar el paper de CiU en aquesta qüestió, just quan a Catalunya la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està en fase de negociació al Parlament. 'Si això va bé per a CiU a Madrid, per què no li anirà bé a Catalunya?', es va preguntar. Herrera va assegurar que la decisió del consell de RTVE, que avui serà formalment revocada, obria la porta 'de manera velada' a la 'censura'.

L'actualitat ecosocialista de la jornada va estar marcada també per la presentació de les prioritats del programa de Joan Coscubiela, candidat d'ICV-EUiA al Congrés.

En un acte de presentació de candidatura a Lleida, Coscubiela va resumir el seu plantejament en tres eixos: provocar un gir de les polítiques econòmiques i socials, la defensa de la construcció nacional catalana i l'impuls de la qualitat democràtica.

En la línia del que ja han fet en les darreres setmanes l'expresident José Montilla i el mateix Herrera, Coscubiela va lamentar que la democràcia es trobi atacada pels poders econòmics i els seus 'lobbies', i va posar com a exemple la reforma de la Constitució, que s'ha fet sense un referèndum a la ciutadania.

En l'àmbit social, l'antic sindicalista va lamentar la 'pèrdua constant' de drets laborals i socials: 'S'estan aplicant polítiques injustes que, a més, estan impedint la sortida de la crisi, ja que l'únic que estan aconseguint és fer el pou més profund'.

Per canviar aquesta situació, Coscubiela va proposar un canvi en el marc de la Unió Europea en el sentit que els bancs hagin de renegociar les condicions dels seus crèdits i, en l'àmbit espanyol, que l'Estat deixi de salvar els bancs i els canvis profunds en la política fiscal.