Este artículo se publicó hace 13 años.
Les entitats mostren a Artur Mas la seva defensa del model d'immersió lingüística
Associacions culturals i escolars preparen accions contra la sentència del Tribunal Suprem
La societat civil s'està organitzant per donar resposta a les sentències del Suprem del 22 de desembre que qüestionaven la immersió lingüística. Ahir set representants d'entitats, entre les quals hi havia Òmnium Cultural, la Fapac i el sindicat majoritari de mestres USTEC, es van reunir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per comunicar-li la seva voluntat d'acció a favor del model d'escola català.
El Govern, representat per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va criticar una sentència que mostra més preocupació per "la identitat de Catalunya" que no pas pel rendiment escolar dels alumnes. Rigau va afirmar també que "s'està buscant una rendibilitat política des de fora de Catalunya".
La consellera va dir que es donarà compliment a la sentència que obliga els centres a comunicar-se en castellà amb les tres famílies que havien recorregut davant del Suprem, però va considerar "preocupant" que alguns pares "posin els seus fills en contra del projecte de la seva escola".
El representant del Centre Unesco de Catalunya, Miquel Àngel Essomba, que va parlar en nom de les entitats, va declarar que "la majoria de la societat catalana està a favor de la immersió lingüística". Essomba va afegir que aquest model permet "integrar els nens independentment del seu origen". Les entitats anunciaran accions concretes el mes vinent.
Mobilització cívicaDiverses entitats havien signat al desembre un manifest en el qual mostraven la seva indignació contra una sentència "absurda i desproporcionada", alhora que la consideraven més "política que jurídica". Des de llavors es va crear una plataforma a la qual s'han adherit 22 associacions i sindicats. La nova entitat ja ha mantingut diverses reunions durant les últimes setmanes.
La reunió d'ahir es va produir dos dies després que el president del PP andalús, Javier Arenas, originés una nova polèmica en assegurar que seria "bel·ligerant" si a algun nen andalús se l'obligava a estudiar en un idioma que no fos el castellà. La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va donar suport a Arenas, mentre que la resta de partits representats al Parlament, tret de Ciutadans, van expressar-hi el seu rebuig.
Comentarios de nuestros suscriptores/as
¿Quieres comentar?Para ver los comentarios de nuestros suscriptores y suscriptoras, primero tienes que iniciar sesión o registrarte.