Público
Público

El menú de la Mercè, a punt

Música, teatre i avions tornen del 18 al 26 de setembre per acomiadar l'estiu

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Barcelona ja té a punt el menú d'aquest any per a les Festes de la Mercè, que s'allargaran del 18 al 26 de setembre i que volen ser una festa familiar. Hi haurà plats per a tots els gustos: teatre, circ i dansa, i l'espectacle s'estendrà a més indrets de la ciutat, des del Parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc fins a l'antic Canòdrom de la Meridiana. La festa s'acabarà a les dues de la matinada al centre; a les tres a l'avinguda Maria Cristina, i a les cinc al Fòrum.

El dissenyador Claret Serrahima, artífex del cartell de la Mercè 2010, ha volgut cedir el protagonisme a Barcelona i als seus ciutadans. Per aquest motiu, ha buscat la col·laboració a 31 artistes, esportistes, escriptors... i els ha demanat una lletra per, entre tots, crear la imatge de la festa.

L'arquitecte i poeta Joan Margarit, premi Nacional de Literatura de la Generalitat i de Poesia del Ministeri de Cultura del 2008, serà el pregoner. Va néixer a la Segarra, però Barcelona ha estat el paisatge de la seva vida professional i literària.

La metròpoli africana de més efervescència cultural i creativa d'Àfrica es convertirà en la ciutat convidada, cosa que permetrà tenir artistes vinguts expressament però també artistes de la comunitat senegalesa resident a Barcelona.

L'ajuntament ha volgut homenatjar els 30 anys de La leyenda del tiempo, símbol del nou flamenc gràcies, a més dels versos de Federico García Lorca, al geni de Camarón de la Isla. El mateix esperit innovador que va donar com a resultat aquell treball discogràfic serveix ara per retre homenatge a Camarón amb una proposta produïda pel Taller de Músics i dirigida per Chicuelo, que posa en comú jazz i flamenc. Sobre l'escenari, les veus de Duquende i Sílvia Pérez i bailaoras com Rafaela Carrasco reten homenatge a un dels grans transformadors del flamenc.

El pare dels rumbers barcelonins, Gato Pérez, ja va tenir el seu homenatge a les Festes de Gràcia i el tornarà a tenir a la Mercè, per recordar els vint anys de la seva mort. Vint intèrprets barcelonins versionaran vint dels seus temes.

El nou escenari de l'avinguda Maria Cristina serà inaugurat per Loquillo, que celebrarà així un altre aniversari, en aquest cas els seus trenta anys al món de la música. Jaime Urrutia, Enrique Bunbury, Andrés Calamaro o Antoni Miquel Cervero, Leslie, pujaran amb ell a l'escenari.

El Castell de Montjuïc tornarà a ser l'escenari ininterromput del teatre, amb actuacions de circ clàssic i contemporani destinades a tota la família.

El Parc de la Ciutadella tindrà dues cares. Durant el dia, amb espectacles frescos, moderns i divertits, d'arts de carrer i de dansa, i algunes propostes de cultura urbana de Dakar. A la nit, propostes artístiques on la llum i la tecnologia seran les principals protagonistes.

A l'espera d'erigir-se en un nou escenari de l'art contemporani, l'antic Canòdrom de la Meridiana acollirà aquestes Festes de la Mercè Pandora, un espectacle de música, dansa i estètica de la companyia Artristras. L'Always Drinking Marching Band, amb La calle es nuestra, farà ballar tothom mentre explota els seus recursos humorístics davant els espectadors.

Les platges de Barcelona tornaran a acollir la gran festa de l'aviació el cap de setmana del 2 i el 3 d'octubre, un cap de setmana després que s'hagi acabat la festa. Hi haurà des de la patrulla Àguila de l'Exèrcit de l'Aire fins a les aeronaus dels bombers, els caces F18 amb base a Saragossa o avions d'època de la Fundació Parc Aeronàutic.