Público
Público

Nevada un dia abans de l'estiu

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La neu va tornar a aparèixer ahir al Pirineu a cotes relativament baixes per aquesta època de l'any, justament un dia abans d'inaugurar oficialment l'estiu. A uns 1.800 metres les muntanyes es veien lleugerament emblanquinades i a partir dels 2.000 metres es va acumular la neu fins a arribar als cinc centímetres.

Les temperatures van baixar considerablement a bona part del país. Al Pirineu, hi va haver llocs, com el port de la Bonaigua, on els termòmetres no van pujar dels 0 graus, informa ACN. Tot i aquesta nevada, la circulació per les carreteres no va registrar complicacions i només es va demanar precaució per les fortes ratxes de vent. De fet, al tancament d'aquesta edició no s'havia registrat cap mort com a conseqüència dels accidents de trànsit que hi va haver durant el cap de setmana.

Aquest any està sent molt fred en comparació amb els anteriors i la primavera ha estat poc calorosa. Les pluges van ser abundants durant l'hivern i fins i tot el 8 de març hi va haver una nevada a nivell de mar que va afectar principalment les costes de Girona i Barcelona, i va provocar una apagada elèctrica històrica.

Molts experts han alertat que l'estiu pot ser plujós i poc càlid, tot i que d'altres pronostiquen una onada de calor a partir del moment que comencin a estabilitzar-se les temperatures pròpies de finals del mes de juny.

Després de les nevades, els boscos queden molt malmesos i augmenta la probabilitat d'incendis. Un perill que es pot incrementar si les temperatures són extremes, tal com anuncien els meteoròlegs. Per aquest motiu, el Govern va anunciar el 31 de maig que s'havia augmentat el pressupost per prevenir focs en 3,5 milions d'euros.

A més dels fenòmens meteorològics, els cels d'enguany també s'han vist afectats per l'erupció de cendra d'un volcà a Islàndia.