Público
Público

Nombroses protestes contra l'austeritat

Els sindicats fan una concentració a la plaça de Sant Jaume

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Des de Sanitat fins a Ensenyament, passant per Cultura o Benestar Social. La tisorada pressupostària del Govern està originant múltiples protestes entre els principals actors socials. Uns 200 delegats sindicals, presents a la mesa general de negociació dels empleats públics de l'Administració, van concentrar-se ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona com a mostra de rebuig. Els sindicats consideren que les mesures d'austeritat que està aplicant l'executiu català 'provoquen la degradació dels serveis públics'. Segons els manifestants, la Generalitat promou una retallada d'ocupació 'indiscriminada i no planificada', que comportarà un 'empitjorament' dels serveis públics a Catalunya.

A banda de la concentració, els sindicats UGT, CCOO i IAC van adreçar una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demanen una reunió urgent. En la missiva, els sindicats asseguren que les mesures previstes pel Govern provoquen 'greus conseqüències en la qualitat dels serveis públics com a resultat de l'eliminació de llocs de treball i la no cobertura de vacants de substitucions del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya'.

Personal docent es tanca unes hores a Ensenyament per les llars d'infants

Els membres del Comitè Intercentres van iniciar ahir la seva particular queixa. Una vintena de delegats sindicals del sector es van tancar unes hores a les dependències de la conselleria d'Ensenyament. La tancada va acabar davant la garantia que les llars d'infants quedaran fora de les retallades.

El motiu de la protesta, impulsada pels sindicats amb representació en el sector (CCOO, FERC, UGT i Ustec), era la instrucció del Govern de la Generalitat que impedeix cobrir les baixes de treballadors amb contractació laboral que presten servei en centres públics i no preveu cobrir les places que quedin vacants per jubilacions o excedències.

Funcionaris de Justícia fan cassolades a Girona, Lleida i Barcelona

Les queixes contra les tisorades de Mas en el sector judicial van ressonar, de forma simultània, a Barcelona, Lleida i Girona. Desenes de funcionaris es van concentrar davant els jutjats de les tres ciutats amb xiulets i cassoles per rebutjar la retallada de pressupost i plantilles.

Els manifestants asseguren que l'augment de casos en els darrers anys s'ha traduït en un 'retard caòtic' en la resolució dels procediments. 'En comptes del tan esperat increment de personal, el departament ens anuncia que complirà de manera taxativa amb la reducció pressupostària del 10%', recollia el manifest llegit durant la protesta. La d'ahir va ser la primera de les concentracions que els quatre sindicats del sector han convocat setmanalment, i que culminaran el proper 3 de març amb una manifestació a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

El representant del Sindicat de Treballadors de l'Administració de Justícia (STAJ), Antonio Asensio, va denunciar que la conselleria no ofereixi cap alternativa. Segons Asensio, 'l'augment de les càrregues de treball enfonsarà l'Administració'.