Público
Público

El PP admet que farà un ús electoral de la immigració

PÚBLIC

El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va advertir ahir que presenta un programa de cara les eleccions municipals "políticament incorrecte", l'eix central del qual serà la promesa de "mà ferma" en els temes de seguretat i d'immigració.

En el seu programa, Fernández Díaz aposta per "controlar" la immigració per tal que es "respectin i compleixin les nostres normes de convivència sense excepcions" i evitar que "la societat es fragmenti per motius ètnics, culturals o religiosos".

Els conservadors imitaran l'estratègia xenòfoba de García Albiol a Badalona

Fernández Díaz va presentar ahir el seu programa electoral, que assumeix els principis radicals i xenòfobs que el mateix PP ja ha defensat a Badalona amb el regidor Xavier García Albiol. A Catalunya "no hi cap tothom", va assegurar ahir el líder del grup municipal del PP.

Per aconseguir aquest "control" sobre la immigració, el dirigent popular creu que s'ha d'augmentar l'acció policial al carrer, incrementar els efectius amb 500 nous agents de la Guàrdia Urbana i 1.200 agents més de Mossos d'Esquadra, per arribar a tenir, indica el document, 3.000 agents de la Guàrdia Urbana i 4.000 mossos. També vol l'enduriment de penes per als reincidents i la creació del registre i de jutjats de faltes i petits delictes, així com una nova ordenança de civisme.

Fernández Díaz va admetre que serà acusat d'utilitzar la seguretat i la immigració en campanya, però s'ha refermat que defensarà el que ha dit al llarg dels últims anys. Va aclarir que mà ferma en la lluita contra la delinqüència vol dir "deixar enrere la permissivitat de l'Ajuntament al llarg dels últims anys envers els okupes, els antisistema i els incívics" i que també s'apliquin més sancions i hi hagi més eficàcia a l'hora de cobrar-les.

El cap de llista vol més policia, més multes i menys tolerància a la ciutat

Fernández Díaz ha anat preparant el terreny en les darreres setmanes. Al febrer va acusar l'Ajuntament d'amagar dades que vinculaven la immigració i la delinqüència. I pocs dies després va afegir que "no es podia silenciar" que cada cop és més gran el percentatge d'immigrants que ingressen a la presó.

Amb aquesta estratègia, Fernández Díaz imita la que el també popular Xavier García Albiol ha aplicat en els darrers anys a la veïna ciutat de Badalona. Els resultats, electoralment, han estat un èxit. A les eleccions del 2007, Albiol va incrementar de 5 a 7 els seus regidors a l'Ajuntament gràcies a una criticada estratègia que vinculava seguretat i immigració. I les enquestes publicades pel 22-M encara milloren aquest resultat.

Les campanyes de García Albiol han estat reiteradament titllades de "racistes" per diverses plataformes i partits polítics. De fet, una de les seves iniciatives està pendent de resolució per part de la Fiscalia de Barcelona.

Fernández Díaz és conscient del paral·lelisme i, lluny d'esquivar-lo, no s'ha amagat de comparar la situació de Badalona amb alguns barris de Barcelona. El líder conservador considera que s'hauria d'aplicar mà dura en llocs "desdibuixats per la immigració", com serien el Raval, el Poble-sec, Trinitat i Ciutat Meridiana.

En l'acte d'ahir, el candidat popular per Barcelona també va apostar per privatitzar empreses de l'Ajuntament i per un pla d'habitatge que inclogui la sortida al mercat de 33.000 pisos en els propers quatre anys. El candidat del PP també va fer una defensa ferma de rebaixar els impostos i les taxes a les famílies, els autònoms, els comerciants i les pimes.