Público
Público

Un testimoni passa a ser sospitós en ple judici

El magistrat l'inculpa de l'homicidi imprudent al Fòrum en la Mercè del 2009

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Un jutge de Barcelona va ordenar ahir, en ple judici per l'homicidi imprudent del treballador d'un hotel del Fòrum de Barcelona, obrir una investigació contra un dels testimonis davant els indicis, revelats en la vista, que podria ser l'autor de l'agressió mortal.

En el jutjat penal número 5 de Barcelona es va celebrar el judici contra Marc R. V., fins ara l'únic acusat per la mort d'un treballador d'hotel a les festes de la Mercè del 2009 després d'enfrontar-se amb un grup de joves que pretenien accedir als lavabos de l'establiment quan tornaven d'un recital multitudinari al Fòrum.

El jutge decideix investigar el nou inculpat, que era amic de l'acusat

La Fiscalia demana tres anys i mig de presó per a Marc R.V. únic imputat en la causa al costat d'un menor amic seu, el cas del qual es va arxivar, en considerar-lo l'autor material del cop de puny que va fer caure la víctima, morta a causa de l'impacte que va rebre al cap quan es va colpejar contra el terra.

El judici es va iniciar amb la negativa del processat a contestar a les acusacions, mentre va anar responent amb monosíl·labs a les preguntes del seu lletrat per defensar que, si bé va copejar a la cara un recepcionista i el treballador mort, no és l'autor del cop de puny que va causar la víctima mortal. Posteriorment, els relats dels testimonis de l'enfrontament, entre ells els dels mateixos treballadors de l'hotel, van anar generant dubtes sobre la culpabilitat de l'acusat. I no només això, sinó que van apuntar amb les seves descripcions a un amic del processat que també estava cridat a testificar.

El jove, Josep A., que mai no va estar imputat en la causa, va començar a declarar com a testimoni fins que el jutge, segons els indicis que l'incriminaven, va suspendre la vista durant tres quarts d'hora i la va reprendre per comunicar-li que ordenava la investigació sobre la seva implicació.

Les declaracions de la resta de testimonis també exculpen el principal encausat

El magistrat va deduir, 'd'a­cord amb les manifestacions dels testimonis', que podria ser l'autor de l'agressió mortal i, després d'enviar-lo al jutjat de guàrdia a efectes d'identificació, va reprendre la vista contra Marc R. V., en un judici que ja havia perdut força ateses les altes probabilitats d'absolució. De fet, l'acusació popular exercida per l'Ajuntament de Barcelona va retirar els càrrecs contra el processat, contràriament a la Fiscalia i l'acusació particular que representa la família, que segueixen demanant la condemna de Marc R. V., malgrat admetre els dubtes sobre l'autoria de l'agressió expressades en el judici.

En la seva declaració interrompuda, el testimoni que ara serà imputat per l'homicidi imprudent del treballador de l'hotel va incriminar el principal imputat, Marc R. V., com l'autor del cop de puny mortal, una versió que també va esgrimir Arnau C., menor quan van succeir els fets i que va ser exculpat durant la instrucció de la causa.

Les versions contradictòries dels testimonis que van declarar ahir no van aportar més llum sobre l'autoria del crim, en una baralla que va transcórrer en tan sols uns minuts i de la qual només hi ha una gravació d'una càmera de seguretat, tan fosca que impedeix identificar el jove que va clavar el cop de puny mortal.