Público
Público

L'autovia dels trenta anys

Els agents econòmics i les institucions de Tarragona han mostrat el seu rebuig a la paralització de l'A-27

MARIA MORELL

Els agents econòmics i les institucions de Tarragona han mostrat el seu rebuig a la paralització de l'A-27, l'autovia que hauria de connectar l'interior amb la costa i cap al nord dEspanya fins a Sant Sebastià. En lloc d'això, l'autovia arribarà a Valls (Alt Camp) i gràcies. La carretera feia trenta anys que es reclamava, sobretot per l'Autoritat Portuària de Tarragona, perquè seria la sortida natural del port tarragoní cap a l'inte­rior de la Península.

Els ajuntaments de Tarra­gona i Lleida, les cambres de comerç tarragonines i lleidatanes i el Port havien fet un front comú per desbloquejar aquesta infraestructura clau que no ha prosperat.

Els consells comarcals de l'Alt Camp i de la Conca de Barberà van aprovar ahir per unanimitat una declaració i demanen totes les adhesions possibles 'per fer més fort el nostre rebuig a aquesta decisió', tal com explicava Carme Mansilla, presidenta de l'Alt Camp. 'Anirem on calgui per trobar solucions', afegia David Rovira, president del Consell de la Conca de Barberà.

Despeses extraordinàries

Fa pocs dies, diverses organitzacions empresarials havienexigit que s'agilités l'obra, ja que les obres suposaven un cost extra d'11 milions d'euros per als transportistes, que han de fer un tomb de 70 quilòmetres, i de prop de 30 milionsper al sector turístic, ja que el 80% dels visitants que van a la costa passen per la molt saturada N-240.

La paralització sine die de l'obra 'és una infàmia i un insult' pel president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, i des de la patronal Cepta es considera una 'agressió al territori'.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), vol revifar el front comú amb Lleida i afirma que 'farem arribar a Foment la necessitat de buscar altres viesperquè, tot i les retallades pressupostàries, l'autovia sigui viable en el menor temps possible'.

La cap de CiU, Victòria Forns, ha denunciat la 'pèrdua de pes de Tarragona'. Albert Batet, alcalde de Valls (CiU), diu que la mesura suposa 'un maltractament cap al Camp de Tarragona. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), admet sense embuts que està 'immensament emprenyat.

Només el portaveu socialista de la comissió d'infraestructures, Francesc Vallès, no ha condemnat la retallada.

Más noticias