Público
Público

"Era l'empleat més ben tractat", diu la filla d'un dels assassinats

ELISABET ESCRICHE

'No trobo cap explicació. No tenia cap motiu per matar-los'. Sense poder evitar les llàgrimes, Meritxell Tubert, la filla i germana dels constructors Joan i Àngel Tubert dues de les quatre víctimes assassinades a trets pel paleta Pere Puig Puntí, va assegurar ahir durant el segon dia de judici que encara no entén què va portar l'acusat, que havia treballat per a la família durant més de 12 anys, a cometre els crims el 15 de desembre del 2010.

'Era l'empleat més ben tractat, si estava de baixa es preocupaven per ell', va explicar la filla i germana de les víctimes en la seva compareixença. Durant tota la declaració, Meritxell Tubert es va mostrar molt afectada i, fins i tot, va haver d'abandonar la sala del judici quan van passar les fotografies de les escenes del crim a altres testimonis.

«Puig era el treballador que tractaven millor», diu Meritxell Tubert

Més sencera estava la seva mare, Joaquima Ruíz, que va assegurar que no tenia constància que el seu marit i el seu fill li deguessin diners a Puig i, per tant, va desmuntar que el mòbil del crim fos econòmic, tal com havia confessat l'acusat. Ruiz va reconèixer que l'empresa del seu marit i el seu fill, Construccions Tubert, passava per un mal moment econòmic i que, tot i que s'havien plantejat tancar, la idea era seguir en funcionament fins que hi hagués feina. 'Si estava tan malament a l'empresa, per què no marxava?', va preguntar-se la vídua.

La família, que havia compartit molts àpats amb l'acusat, també va assegurar que des que Puig va matar Joan i Àngel Tubert mentre esmorzaven en un bar del nucli de la Canya, on estaven fent una obra, no ha mostrat cap mena de penediment per carta ni tampoc ha fet el gest de donar cap mena d'indemnització. 'Fins i tot ara ni em mira a la cara', va exclamar la vídua mentre observava l'acusat.

Els dos homes a qui Puig també havia planificat matar, però que finalment no va trobar un electricista jubilat amic dels constructors, Marcel·lí Barris, i el propietari del bar de la Canya, Guzmán Sánchez, tampoc entenen quins motius tenia l'acusat per fer-ho, segons van dir ahir. En la seva declaració a la policia, Puig va justificar els seus plans argumentant que l'electricista el mirava malament, un fet que va negar Barris, que el dia del crim estava caçant.

Psiquiatres forenses dictaminaran avui si Puig pateix algun trastorn mental

Una visita providencial

El propietari del bar va salvar la seva vida gràcies a una visita que tenia al metge. Guzmán va explicar que el dia en què van passar els crims, Puig feia un any que no entrava al local, després que una cambrera li respongués a un comentari inoportú. Puig havia dit a la cambrera que la volia a ella per postres, i l'empleada li havia contestat que ella no entrava al menú.

En la sessió d'ahir, també van declarar els testimonis dels dos assassinats dels treballadors de la sucursal de la CAM a Olot, Rafael Turró i Anna Pujol. La dona que va entrar a l'entitat bancària just després dels crims va explicar que l'acusat va dirigir-se a ella i li va dir, 'molt amablement', a cau d'orella, 'marxi d'aquí si no vol que la mati'. Ella va pensar que feia broma perquè estava 'tranquil i serè', però quan li ho va tornar a repetir s'ho va prendre serio­sament.

La sessió d'avui del judici, que s'està celebrant a l'Audiència de Girona, serà clau. Està previst que declarin els psicòlegs, psiquiatres i forenses que van atendre Puig i que han de determinar si l'acusat pateix algun tipus de trastorn de personalitat. Així ho sosté la defensa, que demana per aquest motiu l'absolució del seu client.

De fet, l'advocada de Puig va centrar part dels seus interrogatoris als testimonis en el fet que Puig li agradava vestir-se de xèrif, per reforçar així la seva tesi. El fiscal sol·licita una pena de 80 anys de presó pels quatre assassinats i una indemnització de més de mig milió d'euros per als familiars de les víctimes.

Más noticias