Público
Público

El mercat de visita obligada per les guies de viatges

 

 

J. M.

Venir a Barcelona i no entrar a la Boqueria és com anar a Roma i passar de llarg del Coliseu. Totes les guies turístiques destaquen que el famós mercat és una visita obligada i molt còmoda, perquè és gratis i és a la mateixa Rambla. A més, per als turistes té l'al·licient afegit que permet visitar un dels bressols de la gastronomia catalana, que viu el seu moment més dolç a nivell internacional.

El portal turístic especialitzat en la capital catalana Oh-Barcelona, destaca que 'una explosió de color groc, vermell, verd i taronja impressiona i sorprèn el visitant, que no espera tanta abundància' dins el mercat. El portal també recomana tastar 'les tapes, els calamars o els entrepans de pernil ibèric' que es venen als bars de l'interior. La pàgina alerta que 'els venedors reserven els millors productes als clients més habituals', de manera que si un turista vol comprar algun producte ha de prendre mesures. El consell que dóna és el de 'provar de parlar amb el comerciant per interessar-se en els seus productes i les seves activitats', i així guanyar-se la seva simpatia.

'La Boqueria, a més de ser un excel·lent mercat, és també una atracció i una experiència imprescindible per a qui visita Barcelona', destaca Ciao Barcellona!, un portal italià especialitzat en les visites a la capital catalana. També recomana no acabar la visita sense tastar les tapes i els sucs de fruita.

Els francesos també consideren la Boqueria una atracció de visita obligada. El portal Espagne-facile.com destaca que 'es distingeix de la resta de mercats populars per la seva proximitat' i defineixen la visita com 'un tour pel món dels gustos, els aromes i els colors'. Altres portals el descriuen com 'un assalt als sentits, amb olors que provenen des del peix fins a la fruita' i asseguren que després de visitar-lo queda clar 'per què la cuina mediterrània és famosa a tot el món'.

A més de les guies especialitzades, també hi ha molts turistes que expliquen com va ser la seva visita al mercat. No deixen de sorprendre les sensacions que va tenir una turista de Singapur que, meravellada, comenta: 'Al meu país ningú no ven xocolata i llaminadures en un mercat i menys en un que et fa venir salivera com aquest'. La turista asiàtica recorda que, tot i que els preus eren molt cars, va comprar moltes xocolatines i també es va veure un suc de fruita. Finalment recomana portar piles o una bateria de recanvi per a la càmera de fotos i visitar també el museu de l'eròtica 'just davant de la Boqueria'.

Un mal record

Un turista de Nova York aprofita la xarxa per explicar 'l'error' que va cometre quan es va deixar convèncer i es va comprar 'un jamón serrano i una mica de lomo' al Mercat de la Boqueria. Segons explica aquest turista nord-americà, quan va arribar a casa i el va obrir 'estava ple de cartílags i tendons' fins al punt que era 'literalment immenjable'. Això sí, el mateix turista reconeix que a la Boqueria també hi ha 'el Bar del Pinotxo, on hi ha el millor menjar que es pot trobar a tota la ciutat'.

Más noticias