Público
Público

Més crítiques contrael jutge Juli Solaz

La direcció del Palau no entén la lentitud del magistrat

PÚBLIC

El jutge Juli Solaz torna a estar en el centre de la polèmica. Els membres de la nova direcció del Palau es van mostrar ahir, en la presentació dels resultats de l'auditoria definitiva, visiblement molestos per com el magistrat ha portat la causa de l'espoli del Palau de la Música, especialment per la seva lentitud.

Segons la nova direcció, no s'ha correpost l'impacte socialque va tenir l'entrada dels Mossos al Palau de la Música amb com el magistrat ha portat la causa: va trigar dues setmanes a despullar de responsabilitats administratives Fèlix Millet i Jordi Montull i dos mesos a cridar-los a declarar.

'Millet i Montull van tenir un comportament mafiós'

La presidenta de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, Mariona Carulla, va afirmar que 'els processos judicials són lents però un any és massa temps' (El 23 de juliol del 2009 els Mossos d'Esquadra van entrar al Palau). En aquest sentit, Joan Llinares va criticar enèrgicament que el 30 de juliol del 2009 Montull, quan ja estava imputat, continués treballant al Palau i s'acomiadés de Llinares amb un: 'Ens veiem al setembre, no us hi canseu gaire'.

Més surrealista encara és el record que Llinares té de Gemma Montull, que va continuar com a directora financera del Palau fins mesos després de destapar-se el cas. Tot i que hi havia decretat el secret de sumari, va dir Llinares, 'algunes persones' ja sabien que estava imputada. Finalment, Gemma Montull va ser acomiadada però va recórrer la decisió assegurant que era un acomiadament improcedent. El jutge li va donar la raó i va ser readmesa, però al final es va arribar a un nou acord perquè deixés la feina.

El delegat del Departament de Cultura de la Generalitat, Lluís Noguera, encara va anar més lluny amb les seves crítiques. Noguera no va tenir pèls a la llengua en qualificar Montull i els seus braços executors de mafiosos: 'Sé que no és un terme gens jurídic, però a nivell popular és molt present, i crec que sí que van tenir un comportament mafiós'.

Montull, ja imputat, va dir adéu abans de vacances com si res

Carulla va comprar la lentitud del jutge Solaz amb la rapidesa amb què va actuar la jutge Míriam de Rosa en el cas hotel del Palau. De fet, De Rosa en poc menys d'un mes va fer declarar una vintena de persones, va tancar Millet i Montull a la presó durant 13 dies perquè no influïssin en els testimonis que encara no havien passat per la Ciutat de la Justícia i va imputar quatre persones més.

Poc després que els Mossos entressin al Palau, tant el jutge Santiago Vidal com l'exdegana dels jutges de Barcelona Maria Sanahuja, van criticar la seva actuació, especialment perquè no havia engarjolat els famosos imputats. De fet, Sanahuja va dir que Solaz estava dirigint la investigació de manera 'exòtica'. Vidal va explicar que el jutge era conegut en el món jurídic com 'el jutge cargol'. El CGPJ va decidir expedientar-los a tots dos per les seves crítiques a un altre jutge.

Más noticias