Público
Público

Torna el Saloufest amb menys reclams d'excessos

Els organitzadors esperen uns 8.000 estudiants anglesos

MARIA MORELL

Salou es prepara per rebre la novena edició del Saloufest, en què uns 8.000 estudiants anglesos vénen convocats per unes estades esportives de dia i festes de nit. Arribaran en dues tongades, del 9 al 15 i del 16 al 22 d'abril, i coincidiran amb l'inici del tret oficial de la temporada, les vacances de Setmana Santa.

Tant els hotelers com l'Ajuntament es mostren satisfets perquè I Love Tour, l'empresa responsable de la festa, ha rectificat la publicitat de borratxera i excessos de l'any passat. 'Sempre hem dit que és una iniciativa privada, que nos­altres no la podem prohibir, en tot cas, fer recomanacions com les que hem fet i que l'empresa ha seguit', diuen fonts municipals.

L'Ajuntament es defensa dient queno pot prohibir una iniciativa privada

L'operador turístic Sol Active Tours de Salou, que rebrà els participants del Saloufest, admet que la publicitat de l'any passat, elaborada per la mateixa I Love Tour, no era la més apropiada per a un esdeveniment en què l'esport és l'eix central de la festa, com sí que mostra la imatge d'aquesta edició. S'ha eliminat el sexe, les borratxeres, les 'nits autodestructives' i les corredisses de gent despullada i empaitada per la policia com a atractius principals de l'esdeveniment.

La festa vol deixar ben enrere la polèmica i les desenes de titulars que va generar, i posa l'accent en la 'pràctica de l'esport', en les 'platges excel·lents', en 'els carrers comercials' i en les 'vistes'. Això sí, no s'està de descriure la ciutat com el 'complex turístic festiu més popular de la regió'.

La nova ordenança cívica prohibeix el consum d'alcohol i la seminuesa al carrer

Per contra, els veïns dels carrers Carles Buigas i Andorra creuen que 'és només un maquillatge', tal com diu Carles Bonet, que es mostra resignat a 'passar nits en blanc i aguantar borratxos disfressats'. Antoni Maria Subirà, veí del carrer Andorra, reclama 'més presència policial fins que acabin tota la marxa, perquè a les set del matí semblen hooligans i la policia només hi està les primeres hores'.

Els plans de l'Ajuntament per al Saloufest d'enguany són fer allò que 'hem fet sempre, tenir cura de la seguretat, l'ordre i la convivència entre la ciutadania'. A més, està en vigor la nova ordenança de convivència i civisme, que prohibeix el consum d'alcohol al carrer al municipi van ser pioners a vetar aquesta mena d'accions i també la seminuesa en espais municipals i, fins i tot, anar en banyador pel carrer en els llocs més allunyats de la platja i del passeig marítim. També es reforçarà la presència de la Policia Local al carrer de manera similar a l'any passat, que va ser d'un 20%.

Saloufest rebrà uns 800 estudiants menys, revelava ahir la patronal hotelera Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda. L'empresa organitzadora imputa la davallada a la mala situació econòmica general més que no a les fortes crítiques rebudes en l'anterior edició. L'única concessió que fa la publicitat és a anar disfressats de festa. Això sí, s'ha eliminat la menció a la disfressa 'més estúpida'.

La patronal creu que la Saloufest beneficia el turisme local perquè 'els estudiants marxaran abans del gros de la Setmana Santa, s'enllacen les dates i això ens va millor perquè elimina els dies buits entremig', va dir ahir Josep Anton Padró, sotspresident de l'Associació.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias