Público
Público

Tot allò que vol saber de l'alcalde

JORDI MUMBRÚ

Després de llegir un discurs de 12 pàgines, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va pronunciar la frase que més agrada sentir als periodistes: 'Moltes gràcies i espero les seves preguntes'. L'acte se celebrava al CCCB i era la 29a trobada que organitza el Col·legi de Periodistes (CPC) amb l'alcalde de Barcelona. Aquest any, amb l'estrena del nou alcalde, el format s'havia canviat, donant més protagonisme a les preguntes dels periodistes. Hi havia prop de 120 professionals. Segons les noves normes, l'acte era només per als col·legiats, una mesura sempre impopular entre el col·lectiu, però a l'hora de la veritat ningú no es va posar a demanar carnets.

En sentir l'esperada frase, els periodistes van disparar. Les preguntes eren sobre la possibilitat que Barcelona aculli l'equipament d'oci conegut com Las Vegas, la transformació del front marítim, l'augment del preu del transport públic, la continuïtat de governar en minoria, les darreres relliscades en urbanisme i les escoles bressol. No va faltar, tampoc, el clàssic dels excrements dels gossos. L'alcalde va entomar bé totes les preguntes, les va saber respondre, i fins i tot va donar algun titular gràcies a la insistència dels periodistes i del mateix moderador, Xavier Mas de Xaxàs, que ahir va haver de substituir al degà del col·legi, Josep Maria Martí, que estava al llit per culpa de la grip.

Trias avançaque l'Ajuntament evitarà que la T-11acabi fructificant

Una de les notícies que els periodistes van treure de l'alcalde va ser que l'Ajuntament intentarà combatre la T-11, que és el nom com es coneix la iniciativa que impulsa la FAVB de regalar les targetes T-10 quan ja s'han esgotat perquè un altre ciutadà pugui aprofitar el viatge que queda gràcies al dret a transbordament durant una hora i quart.

'Intentarem que no s'apliqui [aquesta mesura] i no tiri endavant', va respondre l'alcalde, deixant de banda el posat més dialogant que havia mantingut fins aleshores. 'És que arruïnarem el país', va continuar Trias, que va recordar que el transport públic sempre ha estat deficitari. Com és normal.

El batlle deixa clar que confia a arribar a més acords amb el PP que amb el PSC

L'alcalde també va parlar dels seus plans de transformació del front marítim, on s'ha de fer un port de luxe i el barri residencial Blau@Ictínea. 'Vull que sapigueu tots que una de les il·lusions de la meva vida és veure'l fet realitat', va reconèixer el mandatari. Quan una periodista va fer servir el terme 'port de luxe', Trias va respondre: 'Una ciutat té l'obligació de generar riquesa. El problema és com la gestiones després'.

Parlant d'urbanisme, l'alcalde va reconèixer alguns errors del seu govern municipal. Es referia als projectes de Can Batlló i de les Glòries que, després de presentar-los, l'Ajuntament es va haver de fer enrere perquè no comptava amb suport polític ni veïnal. 'Veurem en què ens hem equivocat, per què no els hem pogut tirar endavant i buscarem grups que siguin propositius per tirar-los endavant'.

Molts periodistes van entendre que parlava del PP, de qui, responent a una altra pregunta, va dir: 'El PP ens han aprovat els pressupostos i ho valoro especialment. Hi ha altres que diuen que no ens volen ajudar en res', va afegir, en una clara al·lusió als socialistes i a ICV. Trias va deixar clar que un complex com Las Vegas no s'instal·larà a la ciutat i va dir que depèn de la Generalitat que es faci a l'àrea metropolitana.

El líder convergent diu que el seu somni és veure acabatel nou port de luxe

L'acte va acabar a les nou de la nit. 'Ha dit poca cosa, no?', li preguntava un periodista a un altre. 'Potser allò del port, però no és res nou', responia el company. Al final, com sempre, a rellegir les notes i a escriure.

Más noticias