Público
Público

Els Mossos tracten d'"atemptat terrorista" l'assalt amb ganivet d'un home a una comissaria de Cornellà

L'individu, veí de la localitat, ha accedit a l'edifici armat amb un ganivet i amb "voluntat clarament predeterminada a matar" la mossa d'esquadra que hi havia. L'agent atacada ha disparat la seva arma de foc i ha matat a l'agressor. La policia prepara un escorcoll a la casa de l'atacant i analitzen les imatges de les càmeres. L'Audiència Nacional, tribunal encarregat d'investigar els casos de terrorisme, ja ha agafat el cas.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Comisaria de los Mossos d'Esquadra en Cornellá de Llobregat, Barcelona. / Google Maps

Un home armat amb un ganivet ha entrat a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) cridant "Al·là és gran" (Allahu Akbar), segons ha informat l'agència EFE, tot i que la policia catalana només confirma que l'atacant ha cridat "Al·la", sent la resta de paraules inidentificables, segons els testimonis. L'individu ha picat al timbre de la comissaria al·legant que volia fer una consulta i, un cop dins, ha intentat apunyalar a l'agent que es trobava a la recepció amb una "voluntat clarament predeterminada de matar", segons ha narrat el comissari superiro de Mossos d'Esquadra, Rafael Comas. Ha estat llavors quan l'agent ha utilitzat la seva arma de foc i ha matat l'atacant.

Els fets han esdevingut a les 5:52 h del matí. Fonts policials asseguren que l'agent haurien demanat a l'atacant que desistís i canviés la seva actitud, però que aquest s'hauria llençat a sobre d'un d'ells. La policia està escorcollant la casa de l'atacant, un domicili que es troba a només tres carrers de la comissaria de Mossos. La funerària s'ha endut el cos de l'atacant sobre les 10 del matí d'aquest dilluns.

Segons ha informat Comas, el jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, tribunal encarregat d'investigar casos de terrorisme, ja ha confirmat que s'encarregarà del cas, ja que existeixen indicis per plantejar aquesta hipòtesis. Mossos d'Esquadra ja ha anuncia que qualifiquen aquests fets com un "atemptat terrorista". En aquests moments, els agents estan analitzant les càmeres que haurien gravat el jove abans d'iniciar l'atac. L'objectiu primer és esbrinar si l'individu ha actuat pel seu propi compte o no.

Coordinació entre cossos policials

Els màxims dirigents de la policia catalana s'han desplaçat cap a la localitat del Baix Llobregat per avaluar la siutació. Entre ells, el director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, i  el cap de la Regió Metropolitana Sud en funcions, Carles Afruns.  El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, està en contacte amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, això com també mantenen contacte el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, amb el seu homòleg català.

Segons el comissari, les investigacions les estan liderant Mossos d'Esquadra en coordinació amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, fet que ha volgut deixar clar Comas. Aquesta tarda es reuniran la subcomissió d'informació i tramesa d'informació, formada pels tress cossos policials que tenen competències en terrorisme. També han convocat a les 17.30 h el Gabinet d'Investigació Antiterrorista a fi  de posar sobre la taula la informació i prendre les mesures escaients, tal com ha dit Comas. De moment, els Mossos d'Esquadra han emplaçat a tots els cossos policials, també locals i estatals, a extremar les mesures de seguretat personal.