Público
Público

"Adri, et volem a casa!": els CDRs surten al carrer per demanar el retorn del jove espluguenc a l'exili

Els comitès han convocat una manifestació a les 19.00 h a Barcelona, als Jardinets de Gràcia, per denunciar la persecució judicial de l'activista de 25 anys. L'Adrià Carrasco està acusat de terrorisme i rebel·lió per participar dels talls de carretera convocats pels CDRs durant la passada setmana santa i actualment es troba en parador desconegut 

Manifestants de la concentració pels presos polítics del passat 14 de juliol amb mostres de solidaritat per l'Adrià Carrasco. @EtVolemACasa

D'exiliats polítics n'hi ha d'expresidents, diputats, líders de partits i artistes. De tots ells se n'ha parlat extensament i se n'ha seguit les passes, entre declaracions a mitjans, emissions d'interlocutòries i publicacions a Twitter. Menys rebombori ha generat el cas d'un jove d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), l'Adrià Carrasco, conegut com a Adri, que va haver de marxar del país acusat de terrorisme i rebel·lió per haver participat en els talls de carretera que van fer els CDRs durant la passada Setmana Santa. Tan ell com l'activista Tamara Carrasco són les cares visibles de la repressió contra el moviment independentista de base.

Aquest dilluns a la tarda, el grup de suport de Carrasco ha convocat a la ciutat de Barcelona a les 19.00 h per fer una crida de solidaritat pel jove sota el lema que ha encapçalat la campanya durant aquest temps: "Adri, et volem a casa!". La manifestació també vol denunciar el cas de la Tàmara Carrasco, a qui l'Audiència Nacional l'ha mantingut les mesures cautelars que no li permeten sortir del seu municipi, Viladecans (Baix Llobregat).

La convocatòria s'ha fet extensible a tots els CDRs catalans i començarà als Jardinets de Gràcia, a la travessera entre Gran de Gràcia i Diagonal. L'Adrià Carrasco, de 25 anys, va abandonar casa seva el passat 10 d'abril després que la Guàrdia Civil el posés en cerca i captura. Porta més de 100 dies en parador desconegut i fonts del grup de suport asseguren que no trascendirà on és fins que no tinguin garanties que no serà extraditat.

En un primer moment, l'acusació de terrorisme el posava en una situació més delicada que la resta d'exiliats: en cas que s'hagués dictat una euroordre contra el jove espluguenc, l'acusació de terrorisme hagués suposat una extradició assegurada segons la normativa europea, a diferència del que ha passat amb els exdiputats. Tanmateix, la desestimació de l'Audiència Nacional dels delictes de rebel·lió i terrorisme a l'activista Tamara Carrasco i la seva posada en llibertat provisional debilita l'acusació cap a l'Adri.

Des del grup de suport, però, mantenen la prudència mentre la investigació segueixi en curs, ja que la Fiscalia té intencions d'insistir en l'existència d'aquests delictes. L'entorn del jove a l'exili assegura estar en contacte amb la resta d'entitats que gestionen els casos de la resta de represaliats, però la gestió de l'Adri es fa més coll amunt: "No tenim els mateixos recursos que Puigdemont", diuen.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?