Público
Público
albiol

Albiol suprimeix la regidoria de Feminismes i assumeix ell mateix la d'Urbanisme

El nou alcalde de Badalona presenta el seu cartipàs i es marca com a prioritats la crisi derivada per la pandèmia del coronavirus, el manteniment dels carrers i la seguretat.

Xavier García Albiol se ha despedido como presidente del PPC. / EFE
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol / EFE

EFE

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha eliminat la regidoria de Feminismes, que passarà a formar part de l'àrea de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, i assumirà ell mateix les competències d'Urbanisme.

Així figura en la nova estructura de govern que els populars han presentat aquest dimarts després de reassumir la setmana passada el comandament de la quarta ciutat més poblada de Catalunya.

Albiol es va convertir de nou en alcalde de Badalona després de la dimissió del seu antecessor, el socialista Álex Pastor

Albiol es va convertir de nou en alcalde de Badalona després de la dimissió del seu antecessor, el socialista Álex Pastor, enxampat conduint sota els efectes de l'alcohol. Els grups d'esquerra van fracassar i Albiol, com a líder de la força més votada amb onze regidors, va reprendre la vara de comandament municipal.

El cartipàs del nou executiu badaloní consta de cinc grans àmbits, manté quatre tinences d'alcaldia i està encapçalat per l'àrea d'Alcaldia i Urbanisme, que lidera el mateix Albiol, responsable també de l'adscripció de l'empresa Marina Badalona S. a.

D'acord amb Albiol, es tracta d'un cartipàs que "combina l'experiència en la gestió i una professionalitat contrastada" els principals eixos de la qual d'acció passen pel combat a la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus i la recuperació dels serveis bàsics, així com el manteniment dels carrers i la seguretat.

Albiol ha estat considerat per Europa com "racista i xenòfob" degut a les seves declaracions contra musulmans, romanesos i gitanos

No obstant això, Xavier García Albiol, a ulls d'Europa, ha estat considerat com un polític xenòfob i racista després de la publicació de l'informe de la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància i el Consell d'Europa.

El document sobre el racisme a l'Estat espanyol, reflecteix les declaracions de l'exalcalde de Badalona en les quals vinculava als musulmans amb el terrorisme islàmic i als immigrants romanesos i gitanos amb la delinqüència.

A més, l'informe posa de manifest com la crisi va provocar un sentiment xenòfob en alguns polítics. Aquest també és el cas d'Albiol qui va vincular "la pobresa, l'atur i la falta de seguretat amb l'arribada d'immigrants i el terrorisme islàmic".